Basket of Fire Chili Paprika

A Basket of Fire Chili olyan lenyűgözően néz ki, mint ahogyan a neve is sugallja. Növényenként legfeljebb 200 darab chili paprikát hoz és a szivárvány színeiben érkeznek, sötét lila, sárga, narancs és végül vörös színben.

Ez egy új brit tenyésztésű chili, amely nem csak jól tolerálja a hideget de az őszi időjárást is kedveli. Függő ládában vagy cserépben is nagyon jól teljesít. Körülbelül 30 cm magasra nő és 60 cm kiterjedéssel rendelkezik, így bőséges mennyiségű paprika fog lelógni a kis chili levelek alatt.

A Basket of Fire Chili közepes erősséggel rendelkezik, az Scoville skálán 80 000 SHU-t mértek ennél a fajtánál. Jól használható mind frissen vagy szárítva.

SHU: 80.000

Hőérzete: 6/10, Erős

Vetés: január – április
Termesztési idő: 90 nap
Szüretelés: augusztus – október

Basket of FIre chili – fotó: pixabay

Csírázás – ültetés – információk:

A szabadban az ültetést legjobb ha 1-2 héttel az utolsó fagyok után végezzük el. Ültesse a Basket of Fire magokat kb. 1 cm mélyre. A nedvesség megőrzése érdekében gondoskodjon valamilyen fedélről a csíráztató edényein.

Hagyja, hogy a levegő keringjen, de ne hagyja kiszáradni. Helyezze a csíráztató edényt meleg helyre, közvetlen napfénytől távol. Az optimális hőmérsékleten tartva a magok általában 10-21 napon belül csíráznak (21–28 ° C).

Amikor a növények kifejlesztik első valódi leveleiket, át kell ültetni őket nagyobb egyedi cserépbe. Lassan szoktassa a növényeket a kültéri körülmények közé.

Basket of Fire Chili mag rendelés:

Ebay ár: 1.299 Ft (szállítás: 899 Ft)

http://ebay.us/77P4Nd

Amazon ár: 5.399 Ft (szállítás: 2.499 Ft)

https://amzn.to/39KVUpq

További vetőmag kereskedéseket találsz a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó