Bell Paprika: nulla csípősség, de nem íztelen

A Scoville skála alján van, de ez biztosan nem teszi kevésbé népszerűvé. A paprika: a capsicum család messze legismertebb tagja. Ízletesek, ropogósak, egészségesek, édesek (időnként), és természetesen könnyen megtalálhatók. 

A Bell Paprikát nevezik még Kaliforniai Paprikának is. Talán ez a név elterjedtebb és használtabb Európában.

A Bell paprika chili paprika?

Technikailag igen. A való világban? Nem annyira. Mindegyik ugyanarról a nadragulya család paprika , így minden összefügg. De bár ez igaz, a chili paprikát az egész világon erősnek és fűszeresnek ismerik. De ez egyáltalán NEM a kaliforniai paprika. A paprikát édes paprikának hívják. 

Miért nincs Bell paprikának ereje?

A paprika a capsicum család egyetlen tagja, amely egy recesszív gént tartalmaz, amely megakadályozza a kapszaicin termelésében. A kapszaicin az a természetes vegyület, amely megteremti azt a csípősséget, amelyet a chili fogyasztása során tapasztalunk.

Egészségesebbek számodra a különböző színű paprikák?

Ugye, olyan színekben vannak, mint a szivárvány? Talál zöld paprikát, sárga paprikát, vöröset, narancsot, lilát, sőt barnát és feketét is. De vajon különböznek-e az egészség szempontjából? Igen, de el kell mondani, hogy minden paprika rendkívül jó neked, még a kapszaicin hiányában is.

A színek többnyire érettségi szintjükből származnak. A paprika általában zöld színnel kezdődik (a zöld paprika), és a sokféle szín egyikébe érik. Vannak kivételek. A harang egyik fajtája egész életében zöld marad (találóan Permagreen néven). És vannak olyan fajták, amelyek sárgásabbak vagy lilábbak, mint zöldek.

Minden paprikában rengeteg vitamin és antioxidáns található. Gazdagok A-vitaminban, C-vitaminban, béta-karotinban és más vitaminokban illetve karotinoidokban. És az előny maximalizálásának kulcsa a szín. Ahogy a paprika érik, ezeknek a vegyületeknek a szintje is növekszik. Tehát egy teljesen érett vörös kaliforniai paprika tele lesz ezekkel az egészségügyi előnyökkel, néha több mint tízszer annyi, mint amilyen fiatal zöld paprikaként rendelkezett!

A piros paprikának az is előnye, hogy likopint tartalmaz, ami egy nagyon erős karotinoid, amely a paradicsomban is megtalálható. A rák, a szívbetegségek és a cukorbetegség megelőzésének elősegítéséhez kapcsolódott más csodálatos tulajdonságok mellett. Tehát, ha maximalizálni kívánja egészségügyi előnyeit, válasszon az érettebb paprika közül.

Különböző ízűek-e a különböző színű paprikák?

Lehet. Megint csak az érettségi szintjükről van szó, de ne felejtsük el, hogy mennyire befolyásolja a termesztett talaj és az is, hogyan tartják őket szüretelés után. Jellemzően a fiatal zöld paprika keserűbb ízű. Az öregedéskor a paprika elnyeri az édességet. Az érett sárga és narancssárga paprika íze mindenképpen édesebb lesz, mint egy zöld fajta. Egy piros kaliforniai paprika pedig minden bizonnyal.

Hol lehet rendelni Bell paprikát?

Ha Bell Paprikát szeretnél rendelni, nézz szét a Cégtárban, ahol számos fűszerboltot és kereskedőt találsz illetve vetőmagkereskedőt, ha szeretnél termeszteni saját Kaliforniai paprikát:

További kereskedéseket találsz a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó

4 thoughts on “Bell Paprika: nulla csípősség, de nem íztelen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.