Cajun Belle Chili Paprika

Eredet

A Cajun Belle chili paprika a Capsicum annuum családjába tartozik, és az Amerikai Egyesült Államokban nemesítették. A neve a Louisianai „Cajun” kultúrára utal, amely híres ízletes és fűszeres ételeiről.

Megjelenés

A Cajun Belle chili paprika kompakt, 60 cm magasra növő növény, amely dús, sötétzöld leveleket és számos hosszú, henger alakú termést hoz. A paprikák érésük során a világoszöld színtől a pirosig váltanak színt.

Íz és Aroma

Édes és enyhén fűszeres ízű, amelyben a paprika jellegzetes ízét a pikáns csípősség egészíti ki. Aromája gazdag és zamatos, ami kiválóan kiegészíti a fűszeres ételeket.

Cajun Belle Erőssége (SHU skálán)

A Cajun Belle chili paprika erőssége a Scoville-skálán (SHU) körülbelül 1,000-4,000 között mozog, ami azt jelenti, hogy közepes csípősséggel rendelkezik. Ez a fajta ideális választás azok számára, akik szeretik a csípős ízeket, de nem kedvelik a túlzottan erős chiliket.

Felhasználás

Rendkívül sokoldalú a konyhában. Felhasználható friss salátákban, grillezett ételekben, vagy akár sütőben sült ételekben is. Kiválóan alkalmas salsa mártásokhoz, vagy egyszerűen csak frissítő snackként is fogyasztható.

Recepttipp: Salsa. Hozzávalók: 4 Cajun Belle chili paprika, 2 közepes paradicsom, 1 közepes hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 lime leve, só, bors, és friss koriander. A chili paprikákat, paradicsomot és hagymát apróra vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Hagyjuk állni néhány órát, hogy az ízek összeérjenek.

Termesztési információk

A Cajun Belle chili paprika termesztése a következő lépéseket igényli:

  1. Vetés: A magokat legjobb a tavaszi hónapokban, általában február és április között elvetni.
  2. Szüretelés: A vetéstől számított körülbelül 60-80 nap után várható a szüret. Amint a paprikák elérnek a jellegzetes piros színt, készen állnak a szüretelésre.
  3. Termesztési körülmények: A meleg és napos környezetet igényel, és jól szellőző, tápanyagban gazdag talajban érzi jól magát.

A Cajun Belle chili paprika vetőmagokat itt rendelheti meg.