California Wonder chili paprika

A California Wonder chili paprika egy közepesen nagy, húsos és vastagfalú chili, amely a Capsicum annuum fajba tartozik. A paprika kerek vagy ovális alakú, és sima, fényes, zöld vagy piros színű lehet. Az SHU skálán mérve, amely a chili erősségét jelzi, a California Wonder chili paprika általában 0 és 1000 között helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy enyhe ízű és nem túl csípős.

Eredetileg az Egyesült Államokban, Kaliforniában nemesítették ki az 1920-as években. Azóta a paprika népszerűvé vált az egész világon, és széles körben termesztik.

A California Wonder chili paprika könnyen termeszthető, és ideális választás lehet azoknak, akiknek nincs sok tapasztalatuk a növénytermesztésben. A paprika magjait általában februárban vagy márciusban kell elvetni, és a növényeket kiültetni áprilisban vagy májusban. A paprikának meleg, napos helyre van szüksége, és fontos, hogy rendszeresen öntözzük, de ne legyen túl nedves a talaj. A paprika növényeket szükség esetén tápoldattal is lehet trágyázni.

A California Wonder chili paprika széles körben felhasználható a konyhában. A paprikát gyakran fogyasztják nyersen, salátákban vagy szendvicsekben. Az enyhe íze miatt kiváló választás lehet azoknak, akik nem szeretik a nagyon csípős ételeket. A paprika szárítva és őrölve szintén felhasználható fűszerként, vagy akár a különféle ételek ízesítésére is alkalmas lehet. Nagyon ízletes lehet a chili con carne, a bab- és a húsgyúró ételekhez.

Összességében a California Wonder chili paprika egy sokoldalú és könnyen termeszthető növény, amely lehetővé teszi, hogy az otthoni kertészek és a gasztronómiai szerelmeseik élvezhessék a chili paprika ízét és textúráját.

California Wonder vetőmag rendelés

Ebay ár: 1,72-2,49 euró között

https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l1313&_nkw=California+Wonder&mkcid=1&mkrid=707-53477-19255-0&siteid=77&campid=5338768063&customid=CaliforniaWonder&toolid=10001&mkevt=1

Ajánló