Caribbean Red Habanero Chili Paprika

Ne számítson tipikus habanero erősségre, ha Caribbean Red Habanerot használ. Ezek a chilik a szélsőségekkel határos fűszerességgel rendelkezik. A citrusos, enyhén füstös ízű karibi red habanero kivételes csípős mártás és salsa chili, ha inkább az extra ütést kedveli a fűszeres ételekben.

  • SHU: 300 000 – 445 000
  • Jalapeño referenciapont: 178- szor erősebb
  • Származás:  Mexikó

Mennyire erős a Caribbean Red Habanero Chili?

A Karibi Red Habanero chili paprika igazi trópusi mennydörgést hoz az asztalra. A Scoville skálán 300 000 és 445 000 SHU között mozog, így minden bizonnyal szupercsípős paprika. A Karibi Red Habanero majdnem olyan erős, mint a lehető legerősebb Orange Habanero (ami még mindig rendkívül fűszeres.) Ha a legenyhébb Orange Habanerót a lehető legerősebb Karibi Red Habanerohoz hasonlítjuk, akkor a Red Habanero négyszer erősebb lehet. A Jalapeno referenciapontunkhoz képest ez 178-szor erősebb, mint egy Jalapeno. Igazán perzselő.

De egy másik Red Habaneróhoz, a Red Savinához képest a Karibi Red Habanero nem éri el teljesen ugyanazt a szintet. A Red Savina Habanero chilihez hasonló szintet mutat, de a Red Savina akár a 577 000 SHU-t is elérhet – ez 17% -os növekedést jelent a Karibi Red Habanerohoz képest.

A színen túl úgy néz ki, mint más habanérók?

Igen, a habanerók általában narancssárga színűek, ezért a vörös árnyalat önmagában is különleges. Ezen túl a forma ugyanaz – lámpaszerű és 4-7 cm hosszú. A Caribbean Red Habanero a zöldtől a gyönyörű vörös árnyalatig érnek, és eközben rendkívüli csípősséget érnek el..

Milyen ízűek a Caribbean Red Habanero?

Ha szereti a közönséges Orange Habanero citrusos, enyhén füstös ízét, akkor imádni fogja a Karibi Red Habanerókat is. Hasonló ízprofiljuk van, csak a csomagolás extra fűszerességével.

Hogyan használhatja ezeket a chiliket?

Mint minden extrém chili esetében, a mindennapi főzés sem a tipikus használati eset. A közönséges Orange Habanerok egyre inkább elterjednek, mint extra erős ízfokozók.

Nem tagadható, hogy ízük jól illik a fűszerhez. És mint ilyen, ezek a chilik tökéletesen alkalmasak édes, citrusos és füstös salsákban és csípős mártásokban történő felhasználásra. A trópusi salsákhoz és a csípős mártásokhoz tökéletesen megfelelnek.

Bármilyen Habanero Chili Paprika készítésénél használjon kesztyűt és szemüveget, függetlenül a színétől, hogy elkerülje a chili égető érzését. A csípősség ezen szintjén elengedhetetlen védő felszerelés.

Hol lehet Karibi Red Habanero Chili vetőmagot vásárolni?

Ez egy népszerű chili paprika. Bár nem olyan fajta, amelyet általában egy helyi élelmiszerboltnál talál. A legjobb megoldás lehet a Red Habanero chili mag online vásárlása. Itt rendelhet többek között Caribbean Red Habanero chili vetőmagokat, valamint számos Habanero csípős szószt és chiliport. Ha szeretne vetőmagot rendelni, kattintson az alábbi linkre: