Carmen Paprika útmutató: beszerzés és felhasználás

A Carmen paprika a megtestesítője annak, hogy miért nem szabad a paprikát alakja alapján megítélni. Úgy néz ki, mint egy Jumbo csípős paprika – ívelt szarvszerű formájával és elvékonyodó testével. De ezek alatt a dögös pillantások alatt nincs csípősség ebben az olasz paprikában (0 SHU). Valójában ez egy édes paprika, gazdag ízzel és sok felhasználási lehetőséggel. A Carmen paprika még fiatalon is erőteljes édességgel rendelkezik. Széles üregének és vastagabb falainak köszönhetően pedig nagyon sokoldalúan használható a konyhában – a töltéstől a sütésen át a grillezésig. 

  • Scoville (SHU):  0
  • Származási hely:  Olaszország
  • Capsicum fajok:  Annuum
  • Jalapeno referenciaskálán: 2500-8000-szer enyhébb
  • Felhasználás:  kulináris
  • Méret:  Körülbelül 12-15 cm hosszú, elvékonyodott
  • Íz:  édes

Mennyire erős a Carmen paprika?

Könnyen belátható, hogy az emberek miért várnak némi csípősséget a Carmentől. Nem úgy néznek ki, mint egy tipikus édes paprika. A legtöbb ember azt gondolja, hogy az édes paprika a „kaliforniai paprika” formája (más néven Bell paprika), de a Carmen paprika ( Olaszországban Corno di Toro néven ismert, ami azt jelenti, hogy „bika szarva”), inkább hasonlít a nagy és fűszeres Cowhorn chili paprikára. Tehát a jalapeno referenciaponthoz képest a Carmen paprika 2500-8000-szer enyhébb.

Hogy néz ki és milyen ízű?

A Carmen paprika 12-15 cm hosszúra nő, teste széles, amely egy pontig elvékonyodik. A paprika ürege széles, a falak pedig kellően vastagok (ami sok kulináris felhasználást biztosít számukra). Zöldtől pirosig érik.

Ízletes édesség – több, mint egy piros Kaliforniai paprika. Más édes paprikák általában inkább fényesek zöld állapotukban, mint édesek. Mégis, a Carmen paprika általában akkor a legjobb, ha a növényen hagyják teljesen vörösre érni.

Hogyan használhatod?

Ha egyedi paprika-alternatívát keres, ez komoly jelölt lehet. A Kaliforniai paprikához hasonlóan nagyon sokoldalúan használható a konyhában. Széles üregének és viszonylag vastag falainak köszönhetően remek töltelékpaprika mindenféle recepthez. Ezek a vastag falak azt jelentik, hogy a Carmen paprika kibírja a sütést és a grillezést (és ennek a chilinek az édessége remekül párosul a füstös BBQ-val). Ugyanolyan finom salátákba, szendvicsnek vagy levesbe. Nyersen is finomak, úgyhogy próbáld ki köretként és mártogatóshoz is.

A salsák készítéséhez is jól használható, különösen a gyümölcsösebb salsák esetében. A Carmen édessége igazán kiegészíti a gyümölcsös ízeket, legyen szó trópusi gyümölcs salsáról vagy valami egyedibbről (áfonyás salsa, alma alapú salsa stb.)

Hol lehet Carmen paprikát venni?

Megtalálhatod ezt a paprikát a nagyobb élelmiszerboltokban, bár nagyobb valószínűséggel találkozhatsz vele a termelői piacokon és az olasz szaküzletekben. Ha Carmen paprikát szeretnél rendelni, nézz szét a Cégtárban, ahol számos fűszerboltot és vetőmagkereskedőt találsz, ahol Carmen vetőmagot rendelhetsz:

Kereskedések a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó