Carolina Reaper Chili Paprika

A Carolina Reaper chilinél több mint 2 millió scoville egységet mértek. Ez volt a legerősebb chili amivel 2017-ig találkozhattunk. Már két trónfosztó is van. A jenlegi rekorder a Pepper X névre hallgató chili paprika, de ez még nem kapható a kereskedelemben.

A Carolina Reaper Chili göndör és szabálytalan alakú, hegyes farokkal. Ha túl tudsz jutni az erején, akkor a chili édes, gyümölcsös ízű, méghozzá fahéjjal és csokoládéval, a legjobb. Nagyon óvatosan használják, mivel ezek komolyan erős paprikák. Négyszer erősebb, mint a Habanero, ezért a Jalapeno édes paprikának tűnik, a maga 2500-10 000 SHU-val.

Ahogy a mondás is tartja, minden jó dologra várni kell és sajnos ezekre a Szuper erős Carolina Reaper magvakra is várni kell, meglehetősen nehézkes a csíráztatás, türelemre van szükség. 6 vagy akár még több hétig is eltarthat a csírázás, és gondoskodni kell arról, hogy a vetőmag megfelelő mennyiségű vizet kapjon. Ha a túl itatott a vetőmag, a csírázás előtt rothadni kezd, és ha túl kevés vizet kap a mag nem fog csírázni. A magokat fűtött  helyen / üvegházba kell tartani, és állandó hőmérsékleten, 23-25 ​​° C-on kell tartani.

A magokat a szezon elején kell vetni, mivel a Carolina Reapernek sokáig tart a növekedési és termesztési időszaka. Állandó magas hőmérsékleten kell tartani ha lehet a belső részen.

A Carolina Reapernek szüksége lehet egy kis segítségre. A virágport kézzel kell beporozni és nem ritka, hogy az első virág leesik. Nem könnyű chili termesztés, de nagyszerű az igazán odaadó és tapasztalt kertészeknek és rajongóknak egyaránt!

Nagyon óvatosan kell kezelni, gyermekektől és a meggondolatlan személyektől elzárva tartandó!

A Carolina Reaper története

Ezt a chili-t 2013 augusztusában a “legerősebb a világon” címmel tüntették ki. Szerepelt már Guiness rekorder listáján is. A Carolina Repapre chilit a PuckerButt cég tenyésztette ki az Egyesült Államokban, Dél-Karolinában.

Carolina Reaper érdekesség

Hihetetlen! Elfogyasztási rekordja jelenleg alig több mint 12 másodperc.

Reaper paprika termesztése

A növény magassága elérheti az 1 métert, míg a chili paprikák 5 cm-t is Szüretelhető amikor a chili paprikák pirosra váltanak

Hőérzet: 1,800,000 – 2.200.000 SHU. Extrém erős

Kültéri ültetés: január – április
Érési idő: 120 nap
Kültéri szüretelés: augusztus – október

carolina reaper chili
Carolina Reaper Chili – fotó: wikimedia

Csírázás – ültetés – információk:

A szabadban az ültetést legjobb ha 1-2 héttel az utolsó fagyok után végezzük el. Ültesse a Reaper magokat kb. 1 cm mélyre. A nedvesség megőrzése érdekében gondoskodjon valamilyen fedélről a csíráztató edényein.

Hagyja, hogy a levegő keringjen, de ne hagyja kiszáradni. Helyezze a csíráztató edényt meleg helyre, közvetlen napfénytől távol. Az optimális hőmérsékleten tartva a magok általában 14-21 napon belül csíráznak (25–32 ° C).

Amikor a növények kifejlesztik első valódi leveleiket, át kell ültetni őket nagyobb egyedi cserépbe. Lassan szoktassa a növényeket a kültéri körülmények közé.

Carolina Reaper Chili mag rendelés:

Vetőmagkereskedések a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

[newsletter_form lists=”2″]

Videó