Cherry Bomb Chili Paprika

A chili paprikák világa izgalmas és színes, egy olyan gasztronómiai utazásra hív, ahol a különböző ízek és erősségek kombinációja vár ránk. A Cherry Bomb chili paprika egyike azon fajtáknak, amelyek kiemelkednek különleges tulajdonságaikkal.

A Cherry Bomb Chili Paprika Eredete

A Cherry Bomb chili paprika nevét az egyedülálló, cseresznye alakú formájáról kapta. Ez a fajta az Egyesült Államokban került először termesztésre, és hamar népszerű lett a kertészek és a szakácsok körében.

Külseje, Íze és Erőssége

A Cherry Bomb chili paprika közepes méretű, általában 3-5 cm átmérőjű. Piros színű, sima és fényes felületű, formája pedig valóban emlékeztet egy cseresznyére.

Ízében a fűszeres és édeskés jegyek keverednek, ami igazán különleges gasztronómiai élményt nyújt. Erőssége viszont nem annyira intenzív, mint a többi chili paprikáé: a Scoville-skálán 2,500-5,000 pontot ér el, ami egy közepesen erős chili paprikának számít.

Felhasználása

A Cherry Bomb chili paprika sokféleképpen felhasználható. Salátákban, grillezett ételekben, szószokban és levesekben egyaránt remekül mutat. Különösen népszerű a töltött paprika elkészítéséhez, hiszen mérete és alakja tökéletesen alkalmas erre a célra.

Cherry Bomb Chili Paprikával Töltött Gomba Recept

Hozzávalók:

 • 4 nagy méretű barna gomba
 • 2 Cherry Bomb chili paprika
 • 100 g sajt
 • 1 evőkanál olívaolaj
 • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

 1. A gombákat tisztítsuk meg, és távolítsuk el a szárakat.
 2. A chili paprikákat mossuk meg, vágjuk fel apró darabokra.
 3. A sajtot reszeljük le.
 4. Egy tálban keverjük össze a chili paprikát és a reszelt sajtot, majd ízesítsük sóval és borssal.
 5. Töltsük meg a gombákat a chili-sajt keverékkel.
 6. Locsoljuk meg az olívaolajjal, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig.

Termesztési Tippek

A Cherry Bomb chili paprika termesztése nem igényel különleges körülményeket, de azért vannak bizonyos szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venni:

 • Napfény: A Cherry Bomb chili paprika szereti a napos helyeket, ezért olyan helyre ültessük, ahol naponta legalább 6-8 órát éri a nap.
 • Talaj: Jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajban érzi a legjobban magát. A pH érték legyen 6.0-6.8 között.
 • Öntözés: A chili paprikák nem igényelnek túl sok vizet, de fontos, hogy a talaj ne száradjon ki. A túlöntözés kerülendő, mert gyökérrothadást okozhat.
 • Hőmérséklet: A Cherry Bomb chili paprika meleg éghajlatot igényel, optimális növekedési hőmérséklet 20-30 °C között van.

Ha szeretnéd kipróbálni a Cherry Bomb chili paprika termesztését, a vetőmagot itt tudod megvásárolni.

A Cherry Bomb chili paprika különleges ízét és formáját könnyű megszeretni. Próbáld ki a saját kertedben, és élvezd a különleges, cseresznye formájú chili paprikát, ami egyszerre fűszeres és édeskés ízélményt nyújt!