Chocolate Habanero Chili Paprika

Ez egy lenyűgöző Scotch Bonnet / Habanero típusú chil fajta. Spanyolul azt jelenti, hogy „a Havannából származik”, és bár onnan indult a kereskedés, a mexikói Yucatanból származik és Fekete Kongó néven is ismert. Ugyanúgy néz ki formáját tekintve mint a többi Habanero chili, de csokoládébarna színűre érik.

A többi Habanero fajtához képest tovább tart a beérése. A chili paprikák rendkívül erősek, akár 600.000 SHU értékkel is rendelkezhetnek. A növény erős fás szárral rendelkezik. Néha nehezen csíráztatható, de megéri az erőfeszítést.

Szüretelés: Amikor a chilik színe barna színre vált – kb. 120 nappal az ültetést követően.

Hőérzete: 9/10 Erős. 300 000 – 450 000 SHU.

Kültéri ültetés: január – április
Érési idő: 100 nap
Kültéri szüretelés: augusztus – október

Méret: 1 méter magasra is nőhet a Chocolate Habanero paprika. A hossza 3,5–6 cm és 2,5–5 cm szélesre nő. Színe: csokoládébarna és viaszos héjú.

csokoládé habanero chili – fotó: chililife

Vannak különféle fajtái a Csokoládé Habanero paprikának?

Vannak. A legtöbb chili paprikához hasonlóan a világon léteznek különféle fajták, amelyeket sajátos tulajdonságaik miatt termesztenek és értékesítenek. Nagyon sokféle nevet fog látni: Fekete Kongó, Dark Habanero, Jamaicai Hot. Ezek mind a habanero paprika termesztett változatai, amelyek hasonló sötét kinézetűek, földes édes ízűek (enyhe variációkkal).

A csokoládé habanero paprika általában valamivel nagyobb, mint a tipikus habanero paprika – körülbelül 7 cm hosszú. Smaragdzöld színnel kezdődik, és érésekor az egyedi sötétbarna színt kapja.

Milyen ízű a csokoládé habanero chili?

Ez még mindig habanéro, így a rendkívüli erő mögött gyümölcsös édesség áll. De a család többi csípős paprikájától eltérően a csokoládék a földiesség és a füstösség egyedi árnyalatait hozzák. Kiváló chili egy mexikói chili szószhoz, vagy ha szereti a gazdag ízű salsát, a chocolate habanero használata nagyszerű választás. Próbáljon párosítani szúrósabb vagy földesebb gyümölcsökkel, mint a sárgabarack és a mazsola.

Csírázás – ültetés – információk:

A szabadban az ültetést legjobb ha 1-2 héttel az utolsó fagyok után végezzük el. Ültesse a Chocolate Habanero magokat kb. 6 mm mélyre. A nedvesség megőrzése érdekében gondoskodjon valamilyen fedélről a csíráztató edényein.

Hagyja, hogy a levegő keringjen, de ne hagyja kiszáradni. Helyezze a csíráztató edényt meleg helyre, közvetlen napfénytől távol. Az optimális hőmérsékleten tartva a magok általában 10-21 napon belül csíráznak (24–32 ° C).

Amikor a növények kifejlesztik első valódi leveleiket, át kell ültetni őket nagyobb egyedi cserépbe. Lassan szoktassa a növényeket a kültéri körülmények közé.

Chocolate Habanero Chili mag rendelés:

Rendelés az Alza.hu-ról. (Ár: 890 Ft, Darab: 12 vetőmag, Fajta: Red Habanero)

Vetőmagkereskedések a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó