Cubanelle paprika felhasználási útmutató: főzéshez és ízesítéshez

Lehet, hogy a Cubanelle édes paprikaként ismert, de ennek a chilinek még mindig van egy enyhe csípőssége (100-1000 SHU). Kubában, a Dominikai Köztársaságban és Puerto Ricóban kedvenc, és a helyi ételek elkészítéshez elengedhetetlen. De lehet, hogy jobban ismeri a másik identitását – az olasz sütőpaprikaként. Ezzel a becenévvel az utcai vásárokon és olasz éttermekben kapható népszerű kolbászos és paprikás szendvicsek egyik fő eleme.

  • Scoville (SHU):  100 – 1000 SHU
  • Származási hely:  Olaszország, Kuba
  • Capsicum fajok:  Annuum
  • Jalapeño referenciaskálán: 3-80 -szor enyhébb
  • Felhasználás:  kulináris
  • Méret:  Akár 15 cm hosszú, ívelt
  • Íz:  édes

Mennyire erős a Cubanelle paprika?

Kevés enyhébb chili van. Ettől a chilitől a poblano paprika (egy nagyon népszerű enyhe chili) fűszeresnek tűnik. A 100 és 1000 SHU közötti tartományban a Cubanelle paprika legalább háromszor enyhébb, mint a jalapeno paprika, és akár 80-szor enyhébb is lehet. De a legtöbb ember nem a csípősség miatt termeszti és használja; Édességük és vékony falaik kiválóan alkalmasak sütésre, ami miatt ez a paprika olyan népszerű választás.

Milyen ízű a cubanelle paprika?

Gondoljon a Cubanelle-ra, mint egy édesebb, ízesebb kaliforniai paprikára, és megtudhatja, miért olyan népszerű ez a paprika. Igazán ideális a serpenyőbe. Egy kis olívaolajjal megsütve a cubanelle enyhe édes melege igazán életre kel.

Hogy néz ki?

Alakja nagyon hasonlít az Anaheimi vagy Banánpaprikára: hosszú (akár 15 cm) és ívelt, körülbelül 5 cm széles. A Cubanelle sárgászöld színben indul, és gazdag vörös színűvé érik. Valójában mind az Anaheim, mind a Banánpaprika helyett sól használható csak nem olyan édes.

A cubanelle és a banánpaprika ugyanaz?

Ebben nagy a zűrzavar – ez a két chili hasonlíthat, de nem ugyanaz. A hiba a jellemzőik hasonlóságából és abból a tényből adódik, hogy mindkettő népszerű szendvicsekben, előételekben, salátákban és pizzákban. Valójában nagyon jól helyettesítői egymásnak., csak ne várja el ugyanazt az édességet.

Milyen módjai vannak a cubanelle paprika felhasználásának?

Először is, ez a chili elengedhetetlen az autentikus kubai konyhához, ezért ha kubai konyhával kísérletezik, győződjön meg róla, hogy cubanelle-t használ.

A chili sütése, mint már említettük, rendkívül népszerű felhasználási mód. Megsütve nagyszerűek önmagukban vagy olyan alátétekben, mint az egyre népszerűbb kolbászos és paprikás szendvics. A Cubanelles salátákban és levesekben, valamint pizzán is kiváló. Valójában nagyszerűen helyettesítik a kaliforniai vagy poblano-paprikát. Ez magában foglalja a töltött paprika receptjeit is, bár a cubanelle vékony falai nem olyan jól használhatók a töltéshez, mint a kaliforniai vagy a poblano vastag falai. A friss, enyhe salsához is remek chili, különösen, ha a salsáit az édesebb ízvilággal szereti.

Hol lehet cubanelle paprikát venni?

A chili paprika manapság növekvő népszerűsége miatt a Cubanelle-t egyre könnyebben és könnyebben lehet megtalálni; sok szupermarket szállítja őket, bár nem friss formában! Ha Cubanelle paprikát szeretnél rendelni, nézz szét a Cégtárban, ahol számos fűszerboltot és vetőmagkereskedőt találsz:

Kereskedések a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó