Dundicut Paprika: Egy izgalmas pakisztáni fűszer

A Dundicut paprika felfedezéséhez nem kell sokat keresgeti az autentikus közel-keleti és ázsiai konyhában. Ezt a chilit gyakran Pakisztán nemzeti chilijének nevezik. Általában szárítva használják, és extra erős ízt nyújtanak, finom gyümölcsösséggel.

Mennyire erős a Dundicut paprika?

A Dundicut paprika elég erő ahhoz, hogy a legerősebb Cayenne-t a visszapillantó tükörben hagyja. 55–65 000 SHU értékkel az extra-csípős paprika alsó végére esik. Tekintettel arra, hogy a Cayenne 30 000 és 50 000 SHU között mozog, a Dundicut chili átlagosan csaknem kétszer erősebb.

A jalapeno referenciapontunkkal szemben: A Dundicut chili huszonhatszor erősebb, de nem annyira, mint néhány extra erős chili, mint például a habanero vagy a Scotch Bonnet.

Hogy néz ki?

A friss Dundicut paprika könnycsepp alakú. Az egyik végén kerek, a másikra hegyes. Érése során a zöldtől a vörösig érik, mint a legtöbb chili.

A szárított forma, amely a legkönnyebben elérhető, ráncos, mazsolaszerű textúrával rendelkezik. A szárított dundicut paprika gyönyörűen gazdag vörös árnyalatú.

Milyen a dundicut paprika íze?

Szárítva enyhén gyümölcsös illatú és ízű egy kis napsütéses keserűséggel. A gyümölcsös íz nem annyira hangsúlyos, mint a habanero vagy a Scotch Bonnet gyümölcsössége, de éppen elég ahhoz, hogy az ételeket gazdag ízösszetevőkkel egészítsék ki.

Hogyan használhatja a Dundicut chilit?

Az autentikus fűszeres pakisztáni konyha nem ugyanaz a Dundicut paprika nélkül. Bár sok regionális konyha típus használja ezt a chilit: az indiai, a közel-keleti és az ázsiai konyhában új kulináris otthonra talált a Dundicut.

A szárított chilit gyakran rehidratálják, és egészben használják az íz fokozása érdekében. Kiváló grillezéshez, a tenger gyümölcseihez és húspácként is remekül lehet használni.

Hol lehet dundicut paprikát venni?

Szárított dundicut paprikát gyakran vásárolhat szaküzletekben. Vagy próbálja ki a saját termesztésűt. Könnyen vásárolhat Dundicut paprika magot.

További vetőmag kereskedéseket találsz a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó