Ecetes Shishito paprika recept

A Shishito egy Japán paprika amely nagyon termékeny fajta. A Shishito paprika remek grillen vagy serpenyőben sütve, de shishito savanyúságot is könnyedén készíthet. Csupán néhány háztartási hozzávalóval szupergyorsan tartósíthatja shishito paprikáját. 

Hogyan savanyítjuk a Shishito paprikát

A shishito savanyítás lépései egyszerűek, és különféle ételek pácolására használhatók. Használja ezeket a lépéseket, és próbálja ki az uborkát, más paprikát vagy bármilyen más ropogós zöldséget a kertből!

Hozzávalók:

 • 20 Shishito paprika
 • 1 csésze víz
 • 1 csésze almaecet (vagy fehér ecet)
 • 2 tk só
 • 1 evőkanál cukor
 • 1 evőkanál fekete bors
 • 1 tk mustármag
 • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

A Shishitos paprika savanyítás lépései

 1. Sterilizálja az üvegeket. Annak ellenére, hogy ecetet (természetes tartósítószer) használunk, mindig javasoljuk az üvegek sterilizálását. Forraljuk az üvegeket vízben 10 percig, majd vegyük ki, hogy kihűljenek.
 2. Tisztítsa meg a paprikát. Mindig azzal kezdje, hogy hideg víz alatt alaposan megtisztítja a paprikát. Szeletelés előtt győződjön meg róla, hogy minden szennyeződés eltűnt.
 3. Vágja a paprikát kör alakú szeletekre. Vágja le a szárát, és szeletelje fel a paprikát.
 4. Töltse meg az edény(eke)t paprikával, hagyjon 2-3 cm helyet. A sóoldat hozzáadása előtt mindig töltse meg az üvegeket. Ez biztosítja, hogy a lehető legtöbb helyet megtöltse paprikával, ne folyadékkal!
 5. Készítse elő a sóoldatot. Adjuk hozzá az ecetet, vizet, sót, cukrot, fekete borsot, fokhagymát és mustármagot egy kis serpenyőben. A sóoldathoz egy egyszerű ecetes és víz alapú oldat elkészítése a cél. Itt bátran kísérletezhet más aromás összetevőkkel. Vannak akik szegfűszeg, koriandermag, édesköménymag és csillagánizs felhasználásával készítik!
 6. Forraljuk fel a sóoldatot. Forraljuk fel a sóoldat összetevőit, és vegyük le a tűzről.
 7. Öntse a forró oldatot a paprikára. Ügyeljen arra, hogy az oldat teljesen ellepje a paprikát. Arra is ügyeljen, hogy a hozzáadott összetevőkből is kerüljön az üvegbe, ezzel is fokozva az ízt.
 8. Zárja le az edény(eke)t és tárolja hűtőszekrényben. Szorosan zárja le az edényt, és alaposan rázza fel, hogy az összetevők egyenletesen oszoljanak el. Hűtőszekrényben tárolandó és felbontás után 3-4 héten belül elfogyasztható.

Megjegyzések

Ezzel a sós recepttel más zöldségeket, például jalapeno paprikát, uborkát vagy bármilyen más kemény zöldséget lehet savanyítani a kertből.

Szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg? Iratkozz fel értesítőnkre!

Videó