Fatalii Chili Paprika: A tökéletes citrus salsa és csípős mártásokhoz.

Van néhány chili paprika, olyan találóan megnevezve, mint a Fatalii Chili Paprika. Nyilvánvaló, hogy nem fatális enni egy fataliit, de mindenképpen az egyik legerősebb paprika a világon. Az első falattól kezdve érezni fogod. Ebben az igénytelen sárga chili paprikában a habanero ereje bujkál.

De mi teszi különlegessé a Fatalii chilit a gyorsan érkező csípő érzés mögött. Van egy egyedülálló citrusos íze, amely egyszerűen ízletes. Tökéletes csípős paprika citrusos csípős mártásokhoz és salsákhoz, valamint olyan ételekhez, ahol a citrom vagy a lime kritikus elem.

  • SHU:  125 000 – 400 000 SHU
  • Származás:  Afrika
  • Capsicum fajok:  Chinense
  • Használata:  Kulináris
  • Méret:  Körülbelül 9 cm hosszú, kúpos
  • Íz:  édes, gyümölcsös, citrusos

Mennyire fűszeres a fatalii chili paprika?

A fatalii chili paprika egyenesen a chiliskála igazán erős paprika szegmensébe esik, ami megegyezik a dél-amerikai unokatestvérével, a habaneróval. Csak kissé erősebb tartományban, még a szuper erős csokoládé habaner is megközelíti.

jalapeno referenciapontunkhoz képest a Fatalii Chili Paprika 160-szor erősebb, ha a jalapenót a lehető legerősebb Fataliival hasonlítjuk össze.

A csípősséget gyorsabban érezni?

Igen. Ellentétben a Habaneróval és más közeli családtagjaival (például a Scotch Bonnet és a Red Savina), ahol kissé lassan jön meg az égő érzés a Fatalii Chili ereje azonnal érezhető. Érezni fogja a nyelvén, különösen az oldalán és a közepén, ahol az ízlelőbimbói reagálnak a csípős és savanykás ízekre.

Milyen a Fatalii Chili íze? 

Ez az egyik legcitrusosabb chili, amellyel találkozhat. Az ízében több, mint egy citrom íze található, és a földes jegyek íze is kiváló ebben a chili fajtában. Íze meglehetősen egyedi az édesebb unokatestvérekhez képest, mint a Scotch Bonnet,

A Fatalii Chili a zöldtől a citrussárgaig érik. Vannak vörös Fatalii paprikák is, de ezek nem az örökös fajták. Ezek az eredeti törzsek, gyakran valamivel több csípősséget hordoznak. Alakjában a Fatalii Chili Paprika körülbelül 10 cm hosszúra nő, és egy pontig keskenyedik. Karcsúbb, paprikaszerűbb profil, mint a habaneronál vagy a Scotch Bonnetnél.

Hogyan használják a Fatalii Paprikát?

A Fatalii Chili citrusos varázsa tökéletes partnerként szolgál minden citrusos csípős szószhoz, citrus salsa-hoz, vagy olyan ételhez, amely citromot vagy lime-t használ ízfokozóként. Ezek általában könnyebb húsok, például grillezett csirke vagy hal. A friss fatalii chili is szépen párosul minden olyan friss gyümölccsel, amely jól párosul a narancssal. 

A fatalii vékony falai mellett a szárítás is nagyszerű lehetőség. A szárított fatalii chili tökéletes ahhoz, hogy porrá vagy chilipehelyé aprítsa. A Fatalii chilipor tökéletes a citrusos ételekhez.

Hol lehet vásárolni fatalii paprikát és termékeket?

Nem olyan gyakori, mint bármelyik közeli rokona, az biztos. Fatalii vetőmagot és néhány fatalii csípős mártást online lehet megvásárolni. Ha kedveli a habanerot, akkor kétségtelen, hogy a fatalii ízletes váltás, amelyet élvezni fog. Ha szeretne Fatalii Chili Paprika vetőmagot rendelni, kattintson az alábbi linkre:

További vetőmag kereskedéseket találsz a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó