Guajillo Paprika – A fűszer édes oldala

Ha kedveled a chilit kissé édesebb oldalon, akkor a Guajillo paprika (a mirasol chili szárított formája) az, amely felkerül a listádra. Az ízes vörösáfonya és a tea ropogósságának íze miatt a Guajillo Paprika Mexikó egyik legnépszerűbb szárított chilije, amit csak a híres Ancho paprika előz meg.

És mint az Ancho paprika, a Guajillo paprika is a chili szent szentháromságában szerepel, amelyet általában az autentikus mexikói mártásokban használnak. Egyedülálló édessége is szórakoztató chilivé teszi,

  • SHU:  2500 – 5000 SHU
  • Származás:  Mexikó
  • Capsicum fajok: Annuum
  • Jalapeno referencia: 3-szor enyhébb
  • Használata:  Kulináris
  • Méret:  Körülbelül 14-21 cm hosszú, ívelt, szárított
  • Íz:  Ropogós, Füstös

Mennyire erős a Guajillo chili paprikát?

Ennek a chilinek meglepő íze van az Ancho paprikához képest. Bár a Guajillo Paprika soha nem lesz olyan erős, mint egy Jalapeno paprika. A Guajillo 5000 SHU-nál maximalizálódik, míg a fűszeresebb jalapeño elérheti a 8000 SHU-t.

Hogy néz ki?

Mint a többi szárított chili, a Guajillo paprika mazsolaszerű, ráncos állagú. Hosszú (14-21 cm), enyhe görbével és vörösesbarna-sötétbarna árnyalattal. Keskenyebb, mint a széles testű Ancho Poblano Paprika.

Milyen íze van a Guajillo paprikának?

Sokkal édesebb, mint azt valószínűleg el tudnád képzelni. Van egy édes felhangja (gondoljunk csak az áfonyára), egy réteg teaszerű ropogóssággal. Ez egy elég összetett chili, és könnyen megérthető, miért szeretik annyira az emberek ezt a paprika fajtát.

Tehát a Guajillo paprika népszerű?

Az. Csak a második népszerűségi helyet foglalja el a mexikói Ancho paprika után. Rendkívül népszerű a harissa chili paszta készítői között is, ami meglepő lehet, mivel a harissa Észak-Afrikából származik. Míg Mexikóban őshonos, ezt a chilit az egész világon termesztik, beleértve az Egyesült Államokat, Kínát és Perut.

Mire használják még ezt a paprikát?

A mexikói mártáson és a harissa chili pasztán túl a kulináris kutatások egész világa lehetséges ezzel a chilivel. Egyedülálló íze szórakoztatóvá teszi a kísérletezést, különösen édes szószokkal és gyümölcsökkel. Lehet vízben rehidratálni, hogy levesekben, pörköltekben, szószokban és pácokban használhassuk, vagy a szárított chilit porrá porítsuk, hogy desszerteket gazdagíthassuk vele. Ez a Guajillo paprika nagyon jól párosul a csokoládéval.

Hol lehet Guajillo paprikát venni?

Ez egy népszerű chili paprika. Bár nem olyan fajta, amelyet általában egy kis helyi élelmiszerboltnál talál. A legjobb megoldás lehet a Guajillo paprika mag online vásárlása. Itt rendelhet többek között Guajillo paprika vetőmagokat és szárított Guajillo paprikát.

Videó