Hogyan termessz Carolina Reaper Chili Paprikát?

Mint már tudhatod, a Carolina Reaper a világ legerősebb chili paprikája. De amit talán nem tud, mennyire erős, vagy ki készítette. Mielőtt belevágnánk a Carolina Reaper chili paprika termesztésébe, egy kicsit mélyebbre fogunk mélyedni abban, hogy ki a Carolina Reaper alkotója, és általános információk a világ legerősebb chilijéről, más néven Carolina Reaperről.

Az elmúlt években nagyon sok minden történt a chilitermesztő közösségben, sokan vannak, akik keresztezik a chili változataikat.

A Carolina Reaper

Mielőtt a Carolina Reapers termesztésének rövid útmutatójába megyünk, megválaszolunk néhány kérdést ezzel a chilivel kapcsolatban:

Ki készítette a Carolina Reapert?

A Carolina Reapert a dél-karolinai Rock Hill-ben nemesítette Ed „Smokin” Currie, aki a PuckerButt Pepper Company-t is vezeti.

carolina reaper termesztés
Carolina Reaper – készítette Sashimora a Flickr-en

Milyen chili variánsokat használtak a Carolina Reaper elkészítéséhez?

A Carolina Reaper egy pakisztáni Naga és egy Red Habanero keresztezése.

Mennyire erős a Carolina Reaper?

A Carolina Reaper az egyik legerősebb chili a világon, 1.569.300 SHU-val, de az egyes chilik meghaladják a 2.000.000 SHU-t!
Ez összehasonlítható a paprikaspray-vel, amely 2 000 000 és 5 300 000 SHU között van.

Milyen célokra használható a Carolina Reaper?

Sokan, akik ezeket az extrém chiliket termesztik, főleg a külsejük miatt termesztik. De természetesen a Carolina Reapers felhasználási területe, mint minden chili paprika esetében; chili porok, chili szószok, pörköltekben stb.

Ha további inspirációra van szüksége a Carolina Reaper-el való felhasználásról, olvassa el a chili paprika tizenhárom legjobb felhasználását .

A Carolina Reaper Plant termesztése

Ebben a részben néhány olyan dolgon megyünk keresztül, amelyekre gondolnia kell a Carolina Reaper chili termesztésénél. További információ a chili paprika termesztéséről: Hogyan neveljünk chili paprikát beltéren és a szabadban

Töltsön meg egy kis edényt földel

Ha a Carolina Reaper-t beltéren (vagy üvegházakban) fogja termeszteni, akkor be kell szereznie egy edényt, és meg kell töltenie azt jó minőségű földel. Fontos, hogy egy kisebb cserépben kezdjük, majd fokozatosan újra ültessük át a chili palántát egy nagyobb cserépbe.

A talajt elő kell készíteni, és a chili paprika ültetéséhez. Ha valóban érdekel a magok csírázása, ismerje meg a chili magok csírázásának legjobb módját.

Öntözzük meg a talajt

A következő lépés a talaj nedvesítése. Fontos, hogy itt ne legyen teljesen nedves a talaj. A talaj és a növény öntözésénél ügyeljen a megfelelő mennyiségű és megfelelő időben történő víz pótlásról.

Tegye a magot a talajba

Most készen áll a Carolina Reaper mag elültetésére. Tegye kb. 0,5 cm mélyre a talajba, és takarja le földel.

Ügyelni a hőmérsékletre

A Carolina Reaper kedveli a magas hőmérsékletet. 24 és 31 Celsius fok között.

Tartsa nedvesen a talajt

Fontos, hogy a talajt nedvesen tartsuk, amíg a Carolina Reaper magjai kicsíráznak. Ne feledje, hogy a Carolina Reaper magjának csírázása több mint két hétig (és akár néhány hónapig) is eltart.

Gondoskodjon a Carolina Reaper megfelelő fény szükségletéről

Amikor a növény kicsírázott, győződjön meg róla, hogy kap egy kis fényt a növény. Vagy természetes napfény, vagy mesterséges, termesztői fény (termesztőlámpa).

Ültesse át nagyobb cserépben

Amint a Carolina Reaper palánta megfelelően növekszik, ültesse át a növényeket nagyobb cserepekbe.

Metszés

Nézze meg: Hogyan kell metszeni a chili paprika palántát – videó

Tápozzon ritkán

Nincs szüksége túl sok műtrágyára vagy tápsóra.

Beporzás

Ha beltéren termeszt Carolina Reaper-t, érdemes beporozni a virágokat. Ez úgy történhet, hogy a növényeket finoman megrázzuk, vagy a virágok ecsetelésével.

Vetőmag beszerzés

A Carolina Reaper chili termesztéséhez vetőmagokra lesz szükségünk. Reaper vetőmagok beszerzéséről itt olvashat.

Szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó