Infinity Chili Paprika útmutató: beszerzés és felhasználás

Az Infinity … nos… végtelen / örökkévaló. Ezt vedd figyelembe, mielőtt belekóstolnál ebbe a szuper csípős chilibe. Az Infinity chili név találó. Rendkívüli csípősség (1 067 286 és 1 250 000 SHU között van), amely nem egészen örökké, de nagyon-nagyon sokáig magával ragad. Az Infinity paprikának is volt néhány extrém pillanata. Egy ideig a legcsípősebb chili világrekordját tudhatta magáénak.

  • Scoville (SHU): 1.067.286 – 1.250.000
  • Származási hely:  Egyesült Királyság
  • Capsicum fajok:  Chinense
  • Jalapeño referenciaskálán: 133-500-szor erősebb
  • Felhasználás:  kulináris
  • Méret:  Akár 5 cm hosszú
  • Íz:  édes, gyümölcsös

Mennyire erős az Infinity paprika?

Kétségtelen, hogy ez a chili a „felperzseli a földet” szuper-erős kategóriába tartozik. Az 1 000 000 feletti SHU tartományával az Infinity chili a Szellem chili (855 000 – 1 041 427 SHU) és a Trinidad Moruga Scorpion (1 200 000 – 2 000 000 SHU) közé illeszkedik.

Az ilyen szintű chilit egy jalapenóhoz hasonlítani olyan, mintha egy hősugárzót egy kemencéhez hasonlítanánk. Az Infinity legalább 133-szor csípősebb. A rendkívül enyhe jalapeno paprikához képest az Infinity ereje akár 500-szor is erősebb lehet.

Az ezen a szinten lévő csípősség rendkívüli óvatosságot igényel. Bármilyen szupererős chili kezelésénél kesztyűt kell viselni, mivel ezeknek a paprikáknak a puszta érintése súlyos chiliégést okozhat.

Hogy néz ki és milyen ízű?

Szupererős szomszédaihoz hasonlóan az Infinity paprika is egy aljas kinézetű vadállat. Érdes héjú és ráncos, perzselő vörösre érik. Alakja más szuperdögökre emlékeztet, hegyes farokkal. Mivel ez egy hibrid paprika, ez nem meglepő.

Az első falatnál gyümölcsös a paprika, majd jön a meleg. A többi extrém chilihez hasonlóan ez is lassú égési élménnyel rendelkezik. Nem érzed azonnal az erősséget, de hamarosan enyhe égés jön, amely lassan tomboló tűzzé válik, amely úgy tűnik, örökké tart.

Hogyan fedezték fel az Infinity chilit?

Red Savina habanero chilihez hasonlóan az Infinity chili is a véletlen eredménye. Nick Woods egy napon felfedezte ezt az extrém hibridet az üvegházában. A tesztek gyorsan bebizonyították, hogy ez valami különleges.

Az Infinity paprika egykor a világ legcsípősebb paprikája volt?

Nick Woods belebotlott a világ legcsípősebb paprikájába, és elvette a koronát a szellempaprikától. Viszont a csípős paprika koronáját nehéz megtartani; két héttel később egy új bajnok jött (szintén az Egyesült Királyságban termesztett paprika – a Naga Viper).

Ennek ellenére az Infinity kiérdemelte helyét a chili történelmében, és még mindig az egyik legcsípősebb paprika, amivel valaha találkozhatsz.

Mennyire nehéz megtalálni az Infinity chili paprikát?

Nem könnyű. Infinity vetőmagot lehet találni az interneten, de Infinity szószt vagy más terméket nehéz. Előbb lehet szellempaprikából készült termékeket találni. Ha Infinity chili paprikát szeretnél rendelni, nézz szét a Cégtárban, ahol számos fűszerboltot és vetőmagkereskedőt találsz:

Kereskedések a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó