Italian Long Hot Chili Paprika

Az Italian Long Hot chili paprika, ahogy a neve is sugallja, Olaszországból származik, ahol a helyi lakosok évtizedek óta használják ételükben.

Küllem és íz

Az Italian Long Hot chili paprika hosszú, vékony, zöld színű gyümölcs, amely pirossá érik. A gyümölcs hossza akár 20 centiméter is lehet, és kifejezetten vékonyak. Az íze édes és fűszeres, a hagyományos olasz konyha egyik leggyakrabban használt alapanyaga.

Erősség

Az Italian Long Hot chili paprika enyhe erősségű, körülbelül 100-1,000 SHU értéket mérhetünk, ami a Scoville-skálán a paprika csípősségét jellemzi. Ez azt jelenti, hogy ennek a fajtának az íze inkább édes, mint csípős.

Felhasználás

Az Italian Long Hot chili paprika sokoldalúan felhasználható. Megsütve, grillezve vagy párolva kiváló köretként szolgál, de sok olasz receptben alapanyagként is szerepel, például a pizza és a tésztaételek esetében.

Receptajánlat: Próbálja ki az olaszos töltött chili paprikát. Töltse meg az Italian Long Hot chili paprikákat ricotta sajttal, adjon hozzá aprított bazsalikomot és paradicsomszószt, majd süsse meg 180 fokon 20 percig.

Termesztési információk

Az Italian Long Hot chili paprika vetése általában tavasszal történik, amikor már nincsenek fagyok. A csírázás 10-21 napig tart. A virágzás nyáron kezdődik, és a termések szüretelése a vetéstől számított 70-80 nap múlva várható. A növény szereti a napos, meleg helyeket és a jól vízáteresztő talajt.

Az Italian Long Hot chili paprika vetőmagokat itt rendelheti meg.

Összehasonlítás

Az Italian Long Hot chili paprika összehasonlítása más fajtákkal érdekes képet ad a chili paprikák sokszínűségéről.

Italian Long Hot vs. Jalapeno: Míg az Italian Long Hot hosszú és vékony, a jalapeno rövidebb és vastagabb. Az Italian Long Hot csípőssége jelentősen alacsonyabb, mint a jalapenoé, ami általában 2500-8000 SHU közötti értéket mér. Az Italian Long Hot édeskés, fűszeres íze a jalapeno markáns csípősségével szemben áll.

Italian Long Hot vs. Habanero: A habanero a Scoville-skálán sokkal magasabb, 100,000-350,000 SHU közötti értéket mér, szemben az Italian Long Hot chili paprika enyhe 100-500 SHU értékével. A habanero kisebb és gömbölyded, míg az Italian Long Hot hosszú és vékony. Az ízükben is vannak eltérések: a habanero gyümölcsös, trópusi ízvilággal rendelkezik, míg az Italian Long Hot inkább édeskés és fűszeres.

Italian Long Hot vs. Bell pepper (Kaliforniai paprika): A bell pepper (kaliforniai paprika) nem csípős, 0 SHU értékkel rendelkezik a Scoville-skálán, szemben az Italian Long Hot enyhe csípősségével. A bell pepper nagyobb és húsosabb, míg az Italian Long Hot hosszú és vékony. Mindkét fajta sokoldalúan felhasználható a konyhában.