Medusa Chili Paprika

A Medusa chili paprika a Capsicum annuum családjába tartozik, és népszerű díszpaprika fajta. Nevét a görög mitológia Medusa alakjáról kapta, aki híres volt kígyókból álló hajáról – a paprika hosszú, vékony, kígyóra emlékeztető termései miatt.

Medusa Chili Paprika megjelenése és aromája

A Medusa chili paprika kis, terebélyes növény, amely 30-40 cm magasra nő. Gazdag, sötétzöld levelei közül sok hosszú, vékony termés nő ki, amelyek érésük során a sárga színtől a narancs és végül piros színűre változnak.

Az íze alapvetően édes, enyhe csípősséggel. Az érett termésekben a paprika ízét friss, gyümölcsös aroma egészíti ki.

Erősség (SHU skála)

Az erőssége a Scoville-skálán (SHU) körülbelül 0-1,000 között mozog, ami azt jelenti, hogy szinte nincs csípőssége. Ez a fajta ideális választás azok számára, akik nem kedvelik a csípős ízeket.

Felhasználás

A Medusa chili paprika főként díszítő célokra használt, így gyakran találkozhatunk vele kertekben, balkonládákban, vagy akár belső terekben is. Terméseit azonban fel lehet használni konyhai célokra is. Gazdagítja salátákat, vagy sült ételek díszítéseként is megállja a helyét.

Recepttipp: Medusa chili paprikás tészta. Hozzávalók: 200g tészta, 2-3 Medusa chili paprika, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors. A tésztát főzzük meg, a chili paprikákat és a fokhagymát vágjuk apróra és pároljuk olívaolajon. Adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, sózzuk, borsozzuk és alaposan keverjük össze.

Termesztési információk

A Medusa chili paprika termesztése az alábbi lépéseket igényli:

  1. Vetés: A vetőmagjait a tavasz első hónapjaiban, általában február és április között érdemes elvetni.
  2. Szüretelés: A vetéstől számított 70-80 nap után várható a szüret. Amint a paprikák elérnek a jellegzetes piros színt, készen állnak a szüretelésre.
  3. Termesztési körülmények: A Medusa chili paprika szereti a napos helyeket és a jól szellőző talajt. Tolerálja a hűvösebb hőmérsékleteket is, de a legjobb eredményeket a melegebb, napos környezetben lehet elérni.

A Medusa chili paprika vetőmagokat itt rendelheti meg.