Mexibell Chili Paprika

A Mexibell chili paprika a Capsicum annuum családjába tartozik, és különleges hibrid, mely a mexikói chili paprika és az amerikai bell pepper (húsos paprika) keresztezéséből született. Ez az egyedi chili fajta a legjobb mindkét világból: a húsos paprika jellegzetes alakját és struktúráját ötvözi a mexikói chili paprika ízvilágával.

A Mexibell paprika megjelenése és aromája

Közepes méretű növény, amely akár 60-70 cm magasra is megnőhet. A termések kerekdedek, húsosak és jellemzően zöld színűek, de érettségükkel pirossá válnak.

A Mexibell chili paprika íze a húsos paprika édességét és a mexikói chili paprika csípősségét ötvözi. Íze jellegzetesen fűszeres, de nem túl erős, ami tökéletes alapot ad a különböző ételekhez.

Erősség (SHU skála)

Az erőssége a Scoville-skálán (SHU) körülbelül 100-1000 között mozog, ami azt jelenti, hogy enyhe csípősséggel rendelkezik.

Felhasználás

A Mexibell chili paprika számos konyhai alkalmazással büszkélkedhet. Kiválóan használható salátákban, grillezett ételekben, vagy akár töltött paprika alapanyagaként is.

Recepttipp: Grillezett Mexibell chili paprika. Hozzávalók: 4 Mexibell chili paprika, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors. Mossuk meg a paprikákat, és szárítsuk meg őket. Dörzsöljük be őket olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk meg. Tegyük őket forró grillrácsra, és süssük őket mindkét oldalon, amíg a bőrük meg nem pirul.

Termesztési információk

A Mexibell chili paprika termesztése az alábbi lépéseket igényli:

  1. Vetés: A vetőmagjait a tavasz első hónapjaiban, általában márciusban és áprilisban érdemes elvetni.
  2. Szüretelés: A vetéstől számított 75-80 nap után várható a szüret. Amint a paprikák elérnek a jellegzetes piros színt, készen állnak a szüretelésre.
  3. Termesztési körülmények: A napos helyeket és jól szellőző talajt kedvel. A melegebb hőmérsékleteket is tolerálja, de a legjobb eredményeket a napos, meleg környezetben lehet elérni.

A Mexibell chili paprika vetőmagokat itt rendelheti meg.