Mi a jó füstölt paprika helyettesítő?

Tehát ha van egy receptje, amelybe füstölt paprika kell, és nincs ilyen otthon? Semmi gond – nem vagy egyedül. A füstölt paprika nem alapanyag, de az íze elég specifikus ahhoz, hogy amikor szükséges, a legjobb füstölt paprika helyettesítő megtalálást használja. A megfelelő helyettesítés elősegíti a recept kívánt ízének megőrzését.

A füstölt paprika – más néven Pimentón de la Vera (spanyol paprika formájában) gazdag füstölt chili paprika ízű, amely tökéletesen alkalmas kiadós húsokhoz és ételekhez. Ez egy fűszer, amely grillezésre született. 

A legjobb alternatíva: Chipotle por

Füstös? OK Testes? OK A chipotle chilipor valószínűleg a legközelebbi dolog, amelyet füstölt paprikahelyettesítőként talál a legtöbb fűszertartóban. A chipotle port füstölt, szárított jalapeño paprikából készítik, így a helyettesítés szempontjából oly fontos földes tónus benne van. De tudd, az olcsóbban extra csípősséget is kapsz. A füstölt paprika általában enyhe, a chovipaprikából készül, amely a Scoville-skálán mélyebbre esik, mint a közepes erősségű jalapeno. Ne feledje ezt, amikor figyelembe veszi a recept arányait. Érdemes csökkenteni az ízeket vagy az ízlés szerinti fűszert, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs-e túl spiccelve.

Az őrült tudós keveréke: Chili por vagy paprika egy csomó köménnyel vagy (c terv) folyékony füsttel

Konyhai vegyészként játszva elkészítheti a füstölt paprika keverékét az enyhe csípősséget és füstös aromát. Válasszon chili porból vagy a szokásos paprikából, és adjon hozzá köményt. Javasoljuk, hogy 2: 1 arányban kezdje a hozzávalókkal, ha a porokkal próbálkozik. Két rész chili por vagy paprika, egy rész kömény.

A kömény azt a füstös ízt adja, amely hiányzik a szokásos paprikából és chilis porból. A kömény alternatívája lesz a legközelebb a füstölt paprikához. 

Egyéb alternatívák:

  • Cayenne paprika por: Ez a chili por sokkal pikánsabb, mint bármelyik fent említett alternatíva, de a cayenne paprika természetes ízében füstöléssel rendelkezik. Sokkal erősebb megoldás (30–50 000 SHU a Scoville-skálán), ezért csak akkor válassza ezt, ha szereti a csípősset. Kezdje az ajánlott füstölt paprika mennyiségének harmadával egy receptben, és lépjen onnan felfelé, ha szükséges.
  • Porított guajillo paprika: A mexikói csípős paprika szentháromságának része, a guajillo paprika. Természetes füstös és enyhén édes íze van. Porítva érdekes helyettesítés lehet. Bár ez nem valószínű, hogy kéznél van.
  • Ancho paprika por: Egy másik mexikói szárított chili, amely méltó füstölt paprikás alternatívát jelent porított formában. Az Ancho paprika szárított poblano paprika, és egyre népszerűbb. Enyhébbek, mint a guajillo (de mindkettő enyhébb, mint egy jalapeno), és kissé kevésbé füstös. Bár könnyebben megtalálhatók, mint a guajillo, mivel sok szupermarketben megtalálhat.

Hol lehet rendelni füstölt paprikát?

Ha Füstölt Paprikát szeretnél rendelni, nézz szét a Cégtárban, ahol számos fűszerboltot és kereskedőt találsz illetve vetőmagkereskedőt, ha szeretnél termeszteni saját paprikát:

További kereskedéseket találsz a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó