Mi a jó krémsajt helyettesítő?

A krémsajt egy friss sajt, ami azt jelenti, hogy érlelés nélkül kell fogyasztani. Értékes alapanyag (és fűszerezés), amelyet önmagában vagy pékárukba kenhetsz. Ez a sajttorta és más desszertek fő összetevője. Ha elfogyott, és lehetetlen beszerezni, az alábbi termékek bármelyike ​​hatékony krémsajt-helyettesítő lehet.

A legjobb megoldás: Mascarpone

Vitathatatlanul a mascarpone sajt a legközelebb, ami egy friss sajt, mint a krémsajt. A mascarpone sajt az olasz desszert tiramisu elengedhetetlen összetevője. Állaga és íze kellően hasonlít a krémsajthoz, így ugyanazokra a célokra használhatja. Hatékony kenőcs a pirítóshoz és a bejglihöz, sajtkrémmáz készítésére is használható.

A mascarpone a sajttorta receptjeiben is beválik, de a legjobb, ha az íz sajtos részét próbálja tompítani, vagy más erős ízt, például csokoládét vagy citromot kíván hozzáadni. Ha különlegesen gazdag desszertet szeretne, a mascarpone a hagyományos krémsajtok frissítése lesz.

Mivel tejszínből és nem tejből készül, a Mascarpone egyik nagy hátránya a krémsajthoz képest magasabb zsírtartalma. A magas zsírtartalom még enyhébb ízt ad neki, mint a krémsajt. Nem olyan sós vagy éles. Az alacsony sósság orvosolható, ha adagonként csipetnyi sót adunk hozzá, de még akkor sem lehet ideális sós ételekhez.

Egy csipetnyiben: Túró

A krémsajthoz hasonlóan a túró is friss sajt. Számos desszertreceptben használható krémsajt-alternatívaként, és megvan az az előnye, hogy kevesebb zsírt tartalmaz. Egyes receptekben a túrót használhatja zsírszegény krémsajt-helyettesítőként, de előfordulhat, hogy más receptekben nehéz tejszínt kell használnia a zsírtartalom növeléséhez. 

A túró és a kemény tejszín kombinációja jó krémsajt helyettesítő olyan desszertekben, mint a sajttorta és a répatorta, ahol a krémsajt cukormáz alap. Egészségesebb alternatíva lehet mártogatósokban és szószokban, mivel kevesebb zsírt és több fehérjét tartalmaz, mint a krémsajt.

A túró nem nagyon hasonlít a krémsajthoz, és más az állaga. A krémsajthoz hasonlót kaphat, ha a túrót átszűri egy sajtkendőn.

Egyéb alternatívák

A kecskesajt élesebb ízt ad, mint a krémsajtból. Az állaga omlósabb, mint a krémsajtnak, de ezt egy kevés tejszín hozzáadásával javíthatja.