Milyen a jó Crème Fraiche helyettesítő?

A Crème fraîche egy franciaországi Normandiából származó tenyésztett tejtermék, amelyre szüksége lesz, ha bizonyos francia ételeket szeretne készíteni. Sokoldalúan felhasználható más főzési módokhoz is, hiszen ugyanolyan szerepet tölthet be, mint a tejföl vagy a tejföl. Ha enyhén savanykás gazdagságot szeretne ételeibe, de nincs a közelben crème fraiche, íme néhány a legjobb helyettesítők közül.

A legjobb választás: író és tejszín

A legegyszerűbb crème fraiche helyettesítő olyan elemekből áll, amelyek már a hűtőszekrényében vannak. Az egyik az író, amely a kekszben gyakran használt sütőalapanyag, a másik pedig a sűrű tejszín. Az író a kefirhez hasonló tenyésztett tejtermék. Ez a tej marad, miután a tejszínt felforgattuk a vaj elkészítéséhez. Megadja azt a savasságot, amelyet a crème fraiche-ból kaphat. A sűrű krém erős gazdagságot és sűrű állagot biztosít.

Az erjedési folyamat elindításához kis mennyiségű írót kell keverni a sűrű tejszínhez. Adjunk hozzá nagyjából egy evőkanál írót egy csésze tejszínhez, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten 24 órán keresztül, amíg a krém besűrűsödik. Ha besűrűsödött, pontosan úgy használhatod, mint a crème fraiche-t.

Ennek a házi készítésű crème fraiche-nak az a hátránya, hogy nem helyettesíti azonnal. Előre fel kell készítenie, így vészhelyzetben nem biztos, hogy ideális. A gyorsabb csere érdekében próbálkozzon az alábbi megoldások egyikével.

Egy tisztességes második választás: tejföl

Amitől a tejföl olyan jó crème fraiche helyettesítő, az az, hogy vitathatatlanul a legnépszerűbb tenyésztett tejszíntermék az Egyesült Államok nagy részén. Nem csak könnyen elérhető, de megfizethető is. Hagyományos alkalmazásai közé tartozik az amerikanizált mexikói ételek és sült burgonya köreteként való tálalása. Megvan a nevéből adódó fanyar íz, a crème fraiche-hoz hasonló gazdagság mellett. Nagyon vastag. Használhatja a legtöbb étel elkészítéséhez, amelyhez crème fraiche szükséges.

A tejföl nagy hátránya, mint a crème fraiche helyettesítője, hogy észrevehetően savanykásabb, ami azt jelenti, hogy néhány olyan receptben kiemelkedhet, amelyek crème fraiche-t igényelnek.

Egy csipetnyiben: görög joghurt

A legismertebb savanyú tejtermék a joghurt, a crème fraiche joghurt pedig a sima görög joghurt. Bármilyen fajta bevált, de a legjobb fajta görög joghurt a teljes zsírtartalmú görög joghurt. Bár nem annyira krémes, mint a crème fraiche vagy a listán szereplő többi helyettesítő, mégis ésszerű munkát végez ugyanazon ízek megismétlésében. A görög joghurt előnye, hogy egyformán élvezhető sós receptekben és desszertekben.

Egyéb alternatívák

A crema, mint a legismertebb mexikói tenyésztett krém, savasságot és krémességet ad a mexikói ételeknek, és a crème fraiche kiegészítőjeként is használható. Vegye figyelembe, hogy a mexikói krém vékonyabb, mint a crème fraiche, de nem olyan sűrű, mint a tejföl.

A krémsajtnak van néhány olyan csípős íze, mint a tenyésztett krémek, például a crème fraiche. Van benne némi krémesség is. Tejjel kell hígítani, hogy a crème fraiche-hoz hasonló kenhető állagot kapjon.