Milyen a jó görög joghurt helyettesítő?

A görög joghurt már néhány évtizede népszerű joghurtfajta. Magas fehérjetartalma és gazdagsága miatt kedvelik. Ha egyiket sem tudja beszerezni, és gyorsan szüksége van egy kis adagra, íme néhány hatékony görög joghurt-helyettesítő, amelyet a hűtőszekrényében találhat.

A legjobb megoldás: tejföl

Számos oka van annak, hogy a tejföl a legjobb helyettesítője a görög joghurtnak. Kulturált tejtermékről van szó, amely nagyon hasonlít a görög joghurtra, hasonlóan élvezetes savanyú és majdnem ugyanolyan állagú. Hagyományosan a tejföl sósabb ételekben szerepel, mint a görög joghurtban, de használhatod édesekben is. A tejföl is úgy működik, mint a görög joghurt, ha pékáruban használjuk. Hihetetlen puhaságot kölcsönöz a kávés süteményeknek és a palacsintának, és nedvesen tartja őket.

Ha Tex-Mex chilihez vagy amerikai stílusú mexikói ételekhez használják, a tejföl hasonló gazdagságot és ízt adhat, ami szinte megkülönböztethetetlen a zsíros görög joghurttól. A tejföl is széles körben elérhető és viszonylag olcsó. Gyakorlatilag minden görög joghurtot igénylő receptben 1:1 helyettesítőként használható, de szószokban különösen jól működik.

Ne feledje, hogy a kettőnek van némi különbsége, különösen a táplálkozás tekintetében. A görög joghurtot gyakran ajánlják a tejföl egészségesebb alternatívájaként. A normál és a könnyű tejföl egyaránt jóval több zsírt és kalóriát tartalmaz, mint a teljes zsírtartalmú görög joghurt. A tejfölben is sokkal kevesebb a fehérje.

Egy tisztességes második választás: túró

Táplálkozási szempontból a túróban és a görög joghurtban sok a közös. Mindkettő jó kalciumforrás, és különösen gazdag fehérjében. Használhatja 1:1 arányú görög joghurt helyettesítőjeként; A túró íze és állaga lehetővé teszi, hogy sok hasonló alkalmazásban működjön. Ugyanolyan krémességet tud nyújtani, mint amit a görög joghurtból kapunk, sőt egyes receptekben jobb háttér-alapanyag is lehet, mint a görög joghurt.

Az egyetlen terület, ahol a túró nem feltétlenül az ideális görög joghurt-helyettesítő, az ízvilág. A joghurttal ellentétben a túrónak nincs csípős íze. Íze közelebb áll a semlegeshez, ami előnyös lehet attól függően, hogy mit készítesz.

Egy csipetnyiben: író

A vaj kavarása után visszamaradt tejből készült írót néha italként fogyasztják. Erős, fanyar joghurtszerű íze van, amely sok olyan előnyt kínál, mint a görög joghurt pékárukban. A görög joghurthoz hasonlóan nedvesen és puhán tartja a pékárut, miközben fokozza a kelesztést. Használhatja az írót salátaöntetekhez és pácokhoz.

Az író és a görög joghurt közötti nagy különbség abból adódik, hogy az író folyékony, míg a görög joghurt meglehetősen sűrű. Ha egy sült receptben helyettesíti, távolítsa el a receptből származó folyadék egy részét, hogy kompenzálja.

Egyéb alternatívák

A natúr joghurt ugyanazokból az alapvető alapanyagokból készül, mint a görög joghurt, csak nem leszűrték. Ugyanaz az íze és némi gazdagsága, de levesesebb az állaga. Olyan, mint az író, de nem annyira folyós.

A krémsajt egy másik tejtermék, amely krémességet és csípős ízt biztosít, akárcsak a görög joghurt. Tekintsd úgy, mint egy ultrakoncentrált görög joghurtot. Hígítsd fel kevés vízzel, hogy görög joghurtpótló legyen.