Milyen a jó kóser sópótló?

A kóser só durva és pelyhes állaga miatt a legjobb választás bizonyos ételekhez . Ez a durvaság érdekesebbé teheti egyes ételek állagát. Azokban az ételekben általában utósóként szórják rá. Az Egyesült Államok legtöbb részén a kóser só megfizethető és könnyen beszerezhető, de vannak alternatívák, ha valahol máshol van, vagy nincs ideje boltba menni. A legtöbb kóser sópótlót ugyanolyan könnyű megtalálni, és lehet, hogy most van néhány a polcon. Vizsgáljuk meg a lehetőségeit.

A legjobb megoldás: durva tengeri só

A kóser sóhoz hasonlóan a durva tengeri sónak is nagy kristályai vannak. Állaga tökéletes helyettesítővé teszi, mivel ugyanazt a ropogós típust biztosítja, ami hatékony befejező sóvá teszi. Ezen az előnyön kívül a tengeri só íze szinte megegyezik a kóser sóval. A konyhasóval ellentétben, amelyet a föld alatti sólelőhelyekből bányásznak, a tengeri só elpárolgott tengervízből vagy sós tavakból származik.

A legtöbb esetben a párolgáson kívül kevés a feldolgozás. Az eredmény az, hogy a konyhasóból általában eltávolított nyomelemek megtalálhatók a tengeri sóban. Ezek az ásványi anyagok befolyásolhatják a tengeri só ízét és színét. A kristályméretek különbsége miatt fontos a kóser só helyett használt tengeri só mennyisége. Adjon hozzá egy teáskanál durva tengeri sót minden 1 1/4 teáskanál kóser sóhoz, amelyet a receptje igényel.

Egy tisztességes második választás: pácoló só

Ha a kóser sókhoz hasonló textúra nem az, amit keres, a pácolósó jó választás lehet. A kóser sóhoz és a tengeri sóhoz hasonlóan a pácolósó sem tartalmazza az asztali sóban található adalékanyagokat. Ezenkívül a granulátum finomabb. A kisebb szemcsék azok, amelyek lehetővé teszik, hogy ez a fajta só gyorsan feloldódjon a pácoló sóoldatban.

Ha nincs szüksége a sóra a ropogtatáshoz, vagy gyors feloldódásra van szüksége, használjon pácsót kóser só helyettesítésére. A tengeri sóhoz hasonlóan módosítania kell a mennyiségét. Használjon egy teáskanál savanyító sót minden 1 1/14 teáskanál kóser sóhoz, amelyet a receptben igényel.

Egy csipetnyiben: himalájai rózsaszín só

Ha befejező sót keres, a himalájai rózsaszín só képes lehet biztosítani a szükséges kozmetikai javítást. Nemcsak színét tekintve javíthatja ételét, de nagy szemű só is. A nagy szemek lehetővé teszik, hogy ropogóssá tegye, akárcsak a kóser só. Ez a fajta só nyomokban tartalmaz rozsdát, amely jellegzetes rózsaszín színt ad. A vas-oxid mellett nyomokban fontos ásványi anyagokat is tartalmaz, mint a többi fenti sótípus.

Egyéb alternatívák

Az asztali sót könnyű megtalálni, és ugyanazokat az ízesítő előnyöket nyújtja, mint a kóser só. Noha az íz néhány szuperkóstoló számára probléma lehet, a legtöbb ember számára nem.

A durva tengeri só csak egyfajta tengeri só; Vannak olyan szebb verziók, mint a Fleur de sel, amely Bretagne-ból származik. Úgy gondolják, hogy a Fleur de sel tisztább ízt biztosít, mint más tengeri sók.