Milyen a jó majoránna helyettesítő?

A majoránna népszerű kiegészítője számos európai ételnek, beleértve a halszószokat és még salátákat is. Sok német kolbászban és olasz paradicsom alapú szószban használják. Hasonlóképpen fontos, hogy mindig kéznél legyen, ha a francia konyha rajongója. A majoránna sokoldalúan felhasználható, és jól párosítható a legtöbb más fűszernövénnyel és fűszerrel, mind a hús, mind a zöldség ízesítésére. A jó hír az, hogy ha elfogy a majoránna, vagy nem találja meg a helyi élelmiszerboltban, még nincs veszve minden. több majoránna alternatíva közül választhat.

A legjobb megoldás: Oregánó

A majoránnához hasonlóan az oregánó is a menta családjába tartozik, és sokféle ételhez használják, mivel a két gyógynövény nagyon jól kiegészíti egymást. A friss oregánó a legjobb, bár szárítva is jó helyettesítője.

Vegye figyelembe, hogy mind a friss, mind a szárított oregánó lényegesen erősebb, mint a majoránna, a szárított oregánó pedig a három közül a legerősebb. A hasonlóság annyi, hogy egyes szakácsok a majoránnát az oregánó enyhébb változatának tekintik. Ha friss oregánót használ majoránna helyettesítésére, használja fel a receptben előírt majoránna mennyiségének körülbelül a felét. Szárított oregánóhoz használjunk egy harmadikat. 

Egy tisztességes második választás: kakukkfű

A kakukkfű egy másik hagyományos gyógynövény, amelyet az európai konyhákban használnak, különösen a mediterrán régióban. Mindkettő a Herbes de Provence fűszernövény keverek összetevője . A majoránnához és az oregánóhoz hasonlóan a kakukkfű a mentafélék családjába tartozik, szárítva vagy frissen használható. A kakukkfű ugyanolyan sokoldalú, mint a majoránna, és az íze ugyanolyan enyhe. Használhatod húsos és zöldséges ételekhez is.

A kakukkfűnek több mint száz fajtája létezik. A majoránna cseréjénél a francia és az angol fajtákra érdemes összpontosítani. A kakukkfüvet pontosan annyi mennyiségben használhatod, amennyit a recepted a majoránnához igényel.

Egy csipetnyiben: Zsálya

A többi fent felsorolt ​​fűszernövényhez hasonlóan a mentafélék családjába tartozik, így a majoránna rokona. Ugyanazokat a fenyő- és citrusos jegyeket tartalmazza, mint a majoránna. A kakukkfűhöz és az oregánóhoz hasonlóan széles körben használják a mediterrán konyhában. A hús-, burgonya- és tésztaételek kedvelt ízesítője. Használjon ugyanannyi zsályát, mint amennyit a receptje a majoránnához igényel.

Egyéb alternatívák

További lehetőségei közé tartozik az édes bazsalikom, amely szintén a menta család tagja. Nagyon aromás, és sok olyan ételhez használhatja, amelyekhez majoránna szükséges.

A Za’atar egy újabb lehetőség, amely ugyanazokat az ízeket biztosítja. Ez a közel-keleti fűszerkeverék jellemzően fűszernövényeket, például kakukkfüvet és sós fűszernövényeket tartalmaz, valamint szezámmagot és szömörcet. Biztosíthatja azt a gyógynövényes ízt, amelyet egyébként a majoránnából kapna.

A baromfihús fűszerezése egy másik lehetőség, amely működhet, mivel a legtöbb keverék zsályát, kakukkfüvet és majoránnát tartalmaz.

Majoránna vetőmag rendelés:

További vetőmagokat találsz a Shopban