Mivel helyettesíthető a babérlevél?

A babérlevél a legkorábbi fűszerek közé tartozik, és ősidők óta használják. Ez az egyik legszélesebb körben forgalmazott is. A babérlevél a mediterrán régióból származik, de világszerte népszerűek. Általában hosszú főzést igénylő ételekhez használják, például levesekhez, tésztaszószokhoz és pörköltekhez. Annak ellenére, hogy a babérlevél íze jellegzetes, több fűszernövény is jól helyettesítheti, ha nincs kéznél.

A legjobb megoldás: kakukkfű

A kakukkfű egy másik mediterrán gyógynövény, amely szintén népszerű öbölpótló. Míg a két gyógynövény nem kapcsolódik egymáshoz, és drámai módon különbözik egymástól, a kakukkfűnek és a babérnak sok közös vonása van. A babérlevél jellegzetes tulajdonságai közé tartozik a szárazság és a mentás jegyek. A kakukkfű biztosítja azokat a tulajdonságokat, amelyek lehetővé teszik az olyan húsok kiegészítését, mint a bárány és a marhahús. Egyetlen babérlevél kakukkfűvel való helyettesítéséhez használjon 1/4 teáskanál szárított kakukkfüvet.

Egy tisztességes második lehetőség: borókabogyó

A borókabogyók a boróka cserje apró kék fenyőtobozai, amelyek bogyó megjelenésűek. A ginhez társuló intenzív, gyantás ízük is van. Ez a fenyőíz citrus árnyalataival jár. A boldo levelekhez hasonlóan ezeknek a bogyóknak az íze erős, és könnyen elborít egy ételt.

Amikor a babérlevelet borókabogyóval cseréljük le, egy babérlevél helyett két-három bogyót érdemes követni. Egyes szakácsok a borókabogyót feldarabolják, összetörik vagy ledarálják, hogy elősegítsék ízük felszabadítását.

Egyéb alternatívák

A bazsalikom mentás ízű, amely a kakukkfűhöz és a babérhoz is hasonló. A bazsalikom édes, gyógynövényes aromát is kölcsönöz ételeinek. Ez egy olyan lehetőség, amely a paradicsomalapú szószokat tartalmazó olasz ételek főzéséhez a legjobb.

Az oregánó egy másik gyakori fűszernövény, amely szintén erős aromájú, és jól használható paradicsom alapú szószokban. A babérlevélhez hasonlóan az oregánó is kiváló kiegészítője olyan húsoknak, mint a marha- és bárányhús.