Mivel helyettesíthető a barna cukor?

A barna cukor számos receptben fontos mind a szín, mind az íz szempontjából. Íze sokoldalú, és a húshoz való grillezéstől a mézeskalácsig mindent kiegészíthet. Minden bizonnyal mindent meg kell tennie, hogy mindig kéznél legyen. Ha elfogy a barna cukor, van néhány alternatíva, amelyek ugyanolyan hatékonyak lesznek.

A legjobb megoldás: Készítse el saját barna cukrát

A barna cukor fehér cukor 6,5 százalék hozzáadott melasszal. Használhat világos vagy sötét melaszt. Mindkét esetben elkészítheti saját barna cukrot, ha melaszt ad hozzá. A pontos képlet 1/4 csésze melasz egy csésze fehér cukorra.

A következő lépés nem olyan egyszerű, mint gondolnád; nem egyszerűen össze kell keverni a két összetevőt. Annyi fehér cukrot kell eltávolítani, amennyi melaszt ad hozzá. Ez azt jelenti, hogy 4 csésze barna cukorhoz három csésze cukrot és egy csésze melaszt kell használni.

Míg kézzel is összekeverheti a két összetevőt, egy mixer használatával egyenletes keveréket és olyan készterméket biztosít, amely szinte pontosan úgy néz ki, mint az előrecsomagolt barna cukor.

A házi készítésű barna cukrot pontosan úgy használhatja, mint egy élelmiszerboltból származó változatot.

Egy tisztességes második választás: világos barna cukor

A világosbarna cukor hatékony barna cukorhelyettesítő, egyszerűen azért, mert melasz és cukor keveréke is. A különbség az, hogy kevesebb melaszt használnak fel. Növelheti a melasz tartalmát, ha minden csésze világosbarna cukorhoz ad egy evőkanál melaszt, és eltávolít egy evőkanál cukrot.

Egy másik lehetőség, ha egyszerűen hamisítatlan világosbarna cukrot használunk. Míg a melasz ízének és színének egy részét elveszíti, a különbség sok ételnél jelentéktelen.

Egy csipetnyiben: Méz

A méz hozzáadhatja a kívánt súlyt és édességet a barna cukortól. Valójában a méz édesebb, mint a barna cukor, és nedvesebbé és ízesebbé teheti az ételt. Ennek ellenére néhány dolgot észben kell tartani. Először is kevesebb mézet kell használnia, mint amennyit a receptje a barna cukorhoz igényel. Ennek az az oka, hogy a méz nehezebb, mint a barna cukor megfelelő térfogata, ráadásul édesebb is. Használjon ugyanannyi mézet, ha a recept legfeljebb egy csésze barna cukrot igényel. Ennél nagyobb mennyiség esetén használjon 2/3 csésze mézet minden egyes csésze cukorhoz, amelyet ki szeretne cserélni.

A méz enyhén savas, és ez a savasság befolyásolhatja az étel ízét. Használjon 1/4 teáskanál szódabikarbónát minden csésze mézhez, hogy semlegesítse a sav.

Egyéb alternatívák

Ha olyan barna cukorhelyettesítőt szeretne, amely nem tartalmaz melaszt, vagy nincs melasz, akkor a juharszirup hatékony választás lehet. Vegye figyelembe, hogy 100 százalékos juharszirupot szeretne használni, és 3/4 csésze juharszirupot használ minden egyes csésze barna cukorhoz, amelyet lecserél. Ha ezt a helyettesítőt pékáruban használja, akkor a további folyadék mennyiségét a receptben szereplő egyéb folyadékok mennyiségének csökkentésével kell kompenzálnia. Ha 3/4 csésze juharszirupot ad hozzá, csökkentse a többi folyadékot ennyivel.