Mivel helyettesíthető a citromfű?

A citromfű intenzív fűszernövényes és citromos íze az egész délkelet-ázsiai konyhában megtalálható. A citromfű ízét nem lehet kihagyni, és továbbra is hiteles ízű ételt várni. Ezért jó ötlet, ha kéznél van friss citromfű, ha vietnami, kambodzsai vagy thaiföldi ételeket szeretne főzni. Ennek a fűszernövénynek az íze összetett és nehezen reprodukálható; azonban van néhány lehetőség a helyettesítések tekintetében. A jó hír az, hogy a legtöbb dolgot, amit citromfű helyett használhatsz, könnyű megtalálni, és valószínűleg már van belőlük néhány a fűszeres szekrényedben vagy a hűtődben.

A legjobb megoldás: citromhéj

Ez a legjobb választás citromfű helyettesítőjeként, mivel a citromot viszonylag könnyű megtalálni. Ha egyszerűen belereszel egy kis citromhéjat az ételbe, akkor egyszerűen újrateremtheti azt a citrusos ízt, amelyet a citromfű biztosít. Egy citrom héja két citromfű szárával egyenlő.

Használhatja a citromhéjat is valami mással együtt, amely képes megismételni a citromfű fűszernövényes jegyeit. Használhatja például a rukkolát a citromfű ízének ezen aspektusának biztosítására. Rukkola használatakor kombináljon 1 teáskanál citromhéjat egyetlen rukkola levéllel, és ezt használja egy citromfű szár helyett.

Egy tisztességes második választás: Kreung (citromfű paszta)

A Kreung egy kambodzsai citromfű paszta, amelyet számos ételben használhatsz a citromfű alternatívájaként. A Kreung citromfüvet, mogyoróhagymát és galangalt tartalmaz. Megvásárolhatja az interneten vagy a kambodzsai bevándorlókat kiszolgáló ázsiai üzletekben.

Számos élelmiszerboltban is találhat szokásos citromfű pasztát. A citromfű pasztát jellemzően összenyomható tubusban árulják, amely lehetővé teszi a tartalom hetekig történő tárolását. Ha citromfű-pasztát használ citromfű helyettesítésére, használjon 1 evőkanál pasztát egy evőkanál apróra vágott friss citromfű helyett.

Egyéb alternatívák

Ha nem rendelkezik a fent felsorolt ​​citromfű-helyettesítők közül, akkor a citromfa levelei közül választhat, mivel ezek a citromfűhöz hasonló fűszernövényes és citrusos jegyeket adhatnak.