Mivel helyettesíthető a Curry levél?

A curry levele számos délkelet-ázsiai étel ízében fontos szerepet játszik. A currylevelek jellegzetes íze lehet az az elem, amely igazán autentikussá teszi az étel ízét. Annyira fontosak, hogy azok a szakácsok, akik szívesen készítenek indiai, thai vagy malajziai ételeket, gondoskodjanak arról, hogy kéznél tartsák őket. Csípős aromájuk és ízük egyedi, és nagyon nehezen reprodukálható; azonban vannak alternatívák, amelyeket vészhelyzetben használhat.

A legjobb megoldás: lime héja

A lime héja a lime héjának felső rétege. A héjában lévő olajok csípősek, és erős citrus ízt biztosítanak, valamint finom aromát, amely hasonló a curry leveleinek ízéhez és aromájához. A héja ízének jól kell működnie a legtöbb olyan ételben, amely currylevelet igényel. Egyes szakácsok a bazsalikomlevelek és a lime héjának kombinációját használják, hogy megismételjék a currylevelekben a gyógynövényes és citrusos jegyeket.

Egyetlen lime héjával 8 currylevelet helyettesíthet. Használjon ugyanannyi bazsalikomot, mint amennyit a receptje a currylevélhez jelez.

Egy tisztességes második választás: babérlevél

Míg a babérlevél a mediterrán konyha fő gyógynövényeként ismert, az indiai ételekben is széles körben használják. A babérlevél ugyanazokat az édes és sós illatokat kínálja, mint a curry leveleinél. Alkalmasak a legtöbb currylevelet igénylő ételhez, és jól illeszkednek más ázsiai fűszernövényekhez és fűszerekhez.

Az indonéz babérlevél megjelenésében hasonló a fent említett babérlevélhez, de más ízük van. Az indonéz babérlevél íze némi hasonlóságot mutat a fahéj ízével. Ez a fajta babérlevél is jó helyettesíti a curry leveleket.

1/2 csésze currylevél helyett egyetlen babérlevelet is használhat. A babérlevél levesekben és pörköltekben működik a legjobban.

Egy csipetben: Hárslevél

A curry levelekhez hasonlóan ezeket sem könnyű megtalálni, de hasonló ízt biztosítanak az ételeknek. A curry levelekhez hasonlóan erős és jellegzetes ízük van, amelyet citrusos jegyek egészítenek ki. Fontos, hogy emlékeztesse vendégeit, hogy a Hárs levelek az étel ízesítésére szolgálnak, és nem szabad egészben elfogyasztani.

  • A levelek felhasználási lehetőségei a következők:
  • Mozsártörővel törjük össze őket.
  • Szeleteljük finomra késsel vagy konyhai ollóval.
  • Használja őket egészben, és hagyja egy ideig az edényben párolódni.

10 currylevél helyett hat Hárs levelet használhat. A hárs levelek a legjobban levesekben és sültkrumpliban működnek.

Egyéb opciók

A citromfű jellegzetes citromízű, és egyfajta menta. A citromfű aromája a curry leveléhez hasonló. A currylevelek citromfűvel való helyettesítéséhez használjon harmadával kevesebbet annak a mennyiségnek, amennyi a currylevélhez szükséges. Egyes szakácsok azt javasolják, hogya curry levelek helyett egyedül használjon bazsalikomlevelet. Virágos jegyeik hatékonyan kiegészíthetik a legtöbb currylevelet igénylő ételt.