Mivel helyettesíthető a fahéj?

Az őrölt fahéj, amelyet a legtöbb ember ismer, valójában a kassziafa porított kérge. A fahéj egyszerűen nem porított kéreg. Annak ellenére, hogy a fűszer két formája elterjedt és széles körben használt, előfordulhat, hogy az egyikből vagy mindkettőből kimarad. Mi a legjobb fahéjhelyettesítő, hogy még mindig megkapja azt az édes meleget, amit ez a fűszer nyújt? Fedezzük fel a lehetőségeit.

A legjobb megoldás: szegfűbors

Annak ellenére, hogy a szegfűbors az Újvilágból, a fahéj pedig Ázsiából származik, a két fűszernek nagyon sok közös vonása van az ízvilágban. A szegfűbors bogyóiban sok a fahéj, valamint a szerecsendió és a szegfűszeg jegyei . Ez azt jelenti, hogy tökéletesen illeszkednie kell minden olyan recepthez, amely ezt a két fűszert tartalmazza.

Figyelmeztetés: a szegfűbors lényegesen csípősebb, mint a fahéj, ezért a két fűszert nem szabad egyenlő mennyiségben használni. Ha szegfűborsot használunk fahéjhelyettesítőként, akkor a recept szerint fahéjhoz javasolt szegfűborsmennyiség harmadát használjuk.

Egy tisztességes második választás: fahéj kivonat

Lehet, hogy a fahéjkivonat nem megfelelő, ha megpróbálja elkerülni az allergiás reakciót, de más helyzetekben is használható alternatívaként. A fahéj kéreg alkoholba áztatásával készül.

Vegye figyelembe, hogy a fahéjkivonat különbözik a fahéjolajtól, amely sokkal töményebb, és amelyet közvetlenül a fahéj kéregéből vonnak ki. Saját kezűleg elkészítheti fahéjkivonatát, ha négy fahéjrudat áztat két hétig egy fél csésze könnyű rumban. A fahéjkivonat hosszú ideig eltartható, bár az idő múlásával fokozatosan csökkenni fog.

Egy csipetnyiben: kardamom

A kardamom egy illatos fűszer, amelyet sok ételben használnak a fahéj mellett. Például mindkét fűszer megtalálható számos currypor keverékben. A kardamom hatékonyan helyettesítheti a fahéjat jó néhány ételben, különösen a sós ételekben. A fahéjat kardamommal helyettesítheti 1:1 arányban. Ha a receptben egy teáskanál fahéj szerepel, használjon helyette egy teáskanál kardamomot.

Egyéb alternatívák

Vegyük fontolóra szerecsendió és szegfűbors vagy kardamom és koriander keverékét. Kísérletezzen az egyes fűszerek különböző arányaival, amíg el nem jut valamihez, ami tetszik.