Mivel helyettesíthető a Nutella?

A Nutella egy rendkívül népszerű csemege, amelyet általában kenyérre kenve használnak. Csokoládéval ízesített mogyoróvajból áll. A nutellát a legtöbb helyen könnyű megtalálni, és jellegzetes íze van, amelyet nem lesz könnyű megismételni. Mindazonáltal itt van néhány jó Nutella helyettesítő arra az esetre, amikor nem tudod kézbe venni az igazi dolgokat.

A legjobb megoldás: Készítse el saját nutellát

Sokféle oka van annak, hogy saját maga készítse el a Nutellát, beleértve azt is, hogy lehetővé teszi az ízek testreszabását, hogy jobban megfeleljen az Ön preferenciáinak. Ennek egyéb lehetséges okai közé tartozik a diófélék és az állati termékek kerülése. Nem olyan nehéz otthon elkészíteni a Nutella változatát; előfordulhat, hogy a nélkülözhetetlen alapanyagok már a konyhádban vannak.

Használhat dióvajat, lehetőleg mogyoróból állót, de ez nem feltétlenül szükséges. Csak egy diós ízforrásra van szüksége, így minden dió- vagy magvajnak működnie kell. Például, tisztességes helyettesítőt készíthet tahini vagy tökmagvaj felhasználásával. Ezután szüksége van egy csokoládé ízforrásra. A legtöbb ember ezt a legegyszerűbben kakaóporral teheti meg, de használhat étcsokoládét vagy tejcsokoládét is, ha ezek közül valamelyik hever.

Ezután adjon hozzá édesítőszert, például cukrot vagy mézet. A zsírforrás segít a keveréknek felvenni az igazi Nutella kenhető, cukormázszerű állagát. Használhat növényi olajat vagy pálmaolajat, ha hozzáfér néhányhoz, és közelebbről szeretné lemásolni a kereskedelmi Nutellát.

Egy tisztességes második választás: Sima mogyoróvaj

A természetes sima mogyoróvajat úgy állítják elő, hogy a földimogyorót addig darálják, amíg szinte folyékony, vékony péppé nem válik. A sima mogyoróvajból hasonló diós ízt és krémes állagot kapsz, mint a Nutellából. A Nutellához hasonlóan a földimogyoróvaj fő felhasználási módja kenyérre kenhető. További előnye, hogy jobb az Ön számára, mivel kevesebb cukrot tartalmaz.

Ha édesíteni kell, csak egy gyümölcslekvárt vagy zselét adjunk hozzá. Amellett, hogy a mogyoróvajat valamivel egészségesebb, mint a Nutellát, a legtöbb helyen könnyebben megtalálható és olcsóbb is, mint a Nutellánál.

A mogyoróvaj hátrányai közé tartozik, hogy nem tartalmaz csokoládét, így önmagában nem reprodukálja tökéletesen a Nutella ízét. Földimogyorót is tartalmaz, ami sok embernek allergiát okozhat.

Egy csipetnyiben: Mandulavaj

Annak ellenére, hogy mandulából és nem mogyoróból készül, a mandulavaj a Nutellához hasonló diós ízt biztosít. Íze elég erős és jellegzetes ahhoz, hogy észre se vegyük a csokoládé hiányát. Néhány pörkölt mandulavaj színe elég sötét ahhoz, hogy a Nutellához hasonlítson. A természetes mandulavajnak a Nutellánál is jobb a táplálkozási profilja. Több E-vitamint, fehérjét és rostot tartalmaz, így a mandulavaj egészségesebbé teheti az ételeket, mint a Nutella.

A természetes mandulavaj sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a Nutellában, ami azt jelenti, hogy édesítőszert kell hozzáadnia, ha közelebbi párosítást szeretne.

Egyéb alternatívák

A mogyoróvaj őrölt mogyoróból áll, és a Nutella egyik fő összetevője. Mivel a Nutella ízprofiljának nagy részét képezi, kiváló helyettesítője is. A mogyoróvajnak van egy nagy hátránya, hogy sok helyen nehéz beszerezni, és bárhol elérhető, drága lehet.