Mivel helyettesíthető a szegfűszeg?

Sok népszerű recept létezik, amelyek szegfűszeget igényelnek. Erőteljes és jellegzetes ízével ez az erős fűszer gyakran az egyetlen kulcsfontosságú összetevő, amely megadja az ételnek azt a lendületet, amelyre szüksége van ahhoz, hogy a hétköznapiból a rendkívülivé váljon. Minden házi séf életében eljön az az időszak, amikor egy hozzávalót vagy figyelmen kívül hagynak a receptlistán, vagy úgy gondolja, hogy csak (túl későn!) rájön, hogy már minden. Szerencsére még a legegyszerűbb szakácsok is tartanak kéznél legalább egy fűszert, amely remekül helyettesítheti a szegfűszeget. Tekintsük át a legjobb lehetőségeket.

A legjobb megoldás: Szerecsendió

A szegfűszeg minden lehetséges helyettesítője közül a szerecsendió a legjobb választás. Hasonlóan aromás, csodálatos és egyedi ízű, amely nagyon hasonlít a szegfűszeghez, ha ételhez adjuk.

Csakúgy, mint a szegfűborshoz, csak annyi szerecsendiót kell hozzáadnia, ahány szegfűszeg a receptben szerepel. A szerecsendió ideális mindenféle ételhez, kiváló helyettesítője a szegfűszegnek édes és sós ételekben egyaránt.

Egy tisztességes második választás: szegfűbors

Ha van kéznél szegfűbors, ez az egyik legjobb lehetőség a szegfűszeg helyettesítésére. Ahhoz, hogy ezt a helyettesítőt használhassa, egyszerűen adjon hozzá szegfűborsot az ételéhez annyi szegfűszegben, amennyit a recept megkíván.

A szegfűborsnak megvan a maga egyedi ízprofilja, ezért ügyeljen az ízbeli különbségekre, ha ezt a helyettesítést választja. Például a desszertek gyakran jobban működnek egy másik helyettesítővel, mivel a szegfűborsnak van egy kis fekete bors, ami nem feltétlenül egészíti ki az édességeket.

Egy csipetnyiben: Fahéj

Ha nem tartasz meg sem szerecsendiót, sem szegfűborsot, a fahéj egy csipetnyi szegfűszeg helyettesítője lehet. A fahéj önmagában több fűszert és kevésbé édes, mint a többi lehetséges helyettesítő, így attól függően, hogy milyen ételt készítesz, előfordulhat, hogy más összetevőket kell hozzáadnod a megfelelő íz kialakításához.

A vanília és a fahéj jól működik együtt, különösen desszertekben. A fahéj mennyiségének (vagy a fahéj plusz vanília vagy az Ön által választott összetevő teljes mennyiségének) meg kell egyeznie a receptben megadott szegfűszeg mennyiségével.

Egyéb alternatívák

A szegfűbors, szerecsendió vagy fahéj helyett a kardamom egy másik fűszer, amelyet egyes ételekben szegfűszeg helyett használhatunk. Ha a szegfűszegen kívül szinte minden van, a fent felsorolt ​​fűszerek bármilyen kombinációja helyettesíthető. Valójában azt tapasztalhatja, hogy az elért íz jobb, mint a szegfűszegé önmagában!

Természetesen mindig megvan az esélye, hogy az egész fűszertartó egy kicsit csupasznak tűnik. Még ha ez a helyzet is, ne essen pánikba! Ha minden más nem sikerül, a legtöbb étel finom lesz szegfűszeg hozzáadása vagy megfelelő helyettesítés nélkül.