Mivel helyettesíthető a zellermag?

A zellermag nélkülözhetetlen a levesekhez és szószokhoz, mivel anélkül biztosítja a zeller ízét, hogy befolyásolná az állagot. A zellermag kiválóan használható az ázsiai konyhában is, a legfigyelemreméltóbbak a kínai és a délkelet-ázsiai ételek. Míg a zellermagnak egyedi ízprofilja van, akkor van lehetőség, ha helyettesítőre van szüksége.

A legjobb választás: zellerlevél és szár

A zeller levelei, szárai és magjai hasonló ízű és aromájúak. A magokban lévő íz sokkal koncentráltabb, mint a levelekben és a szárban, ami azt jelenti, hogy többet kell beletenni, ha zellermag helyettesítőjeként használja őket.

Vegye figyelembe azt is, hogy különbség van a tömeg és a textúra tekintetében. A zeller levelei és szárai nagyon rostosak, ami azt jelenti, hogy nehéz elrejteni olyan ételekben, mint a levesek és a szószok. Egy evőkanál zellermag helyettesítéséhez egy receptben hat evőkanál apróra vágott zellerlevelet és szárat kell használnia. Annak érdekében, hogy kevésbé legyenek észrevehetők, a szakértők azt javasolják, hogy a leveleket és a szárakat nagyon apróra vágják.

Egy tisztességes második választás: zellersó

A zellersó nagyszerű lehetőség, mert valójában őrölt zellermagot tartalmaz. Természetesen sót is tartalmaz. Szilícium-dioxidot vagy kalcium-szilikátot is tartalmazhat, hogy megakadályozza a csomósodást. A zellersó előnye, hogy könnyen megtalálható, és a són kívül nem ad semmilyen váratlan ízjegyet az ételhez. Csökkentse a sima só mennyiségét, amelyre az ételhez szüksége van a zellersó kompenzálásához.

Azt is vegye figyelembe, hogy a zellermag ízét zellersóval hígítják, ezért több kell hozzáadnia az azonos ízszint eléréséhez. Adjon hozzá két teáskanál zellersót minden teáskanál zellermaghoz, amelyet a receptje megkövetel.

Egy csipetnyiben: kapormag

Mind a kapornak, mind a zellermagnak ugyanazok az ízjellemzői, annak ellenére, hogy megjelenésükben meglehetősen eltérőek. A kapormagok szélesek és laposak, míg a zellermagok kisebbek, sötétbarna színűek és hosszúkás alakúak. A kapormagot sok olyan ételben használhatja, amelyekhez zellermag szükséges, beleértve a savanyúságokat is.

Ha kapormagot használ a zellermag helyettesítésére, használjon belőle azonos mennyiséget, mint a zellermagot.

Egyéb alternatívák

A köménymag hatékonyan helyettesíti a zellermagot. Mindkét fűszer koncentrált ízkitörést biztosít, és tökéletes káposztasalátához, burgonyasalátához és hasonló ételekhez.

A Nigella Sativa egy újabb fűszer, amelyet a zellermag helyettesítésére használhat. A Nigella Sativát Kalojinak vagy Feketeköménynek is nevezik, és indiai ételekben használják, hogy diós falatot biztosítson. Vegye figyelembe, hogy nem könnyű megtalálni ezt a fűszert az indiai élelmiszerboltokon kívül.