Naga Viper Chili – Gyümölcsös és őrülten, lassan égő ízzel

A Naga Viper Chili Paprika egy extrém chili fajta, ami a Trinidad Moruga Scorpion , Naga Morich és a szellem chili (Bhut Jolokia) keresztezésével jött létre – a legerősebb chilik keveréke. Egy lassan tartó ízélményt nyújt, amely lehetővé teszi, hogy a paprika gyümölcsös édessége elkápráztassa az ízlelőbimbóit, mielőtt a pokol elszabadul. 2011-ben a Naga Viper a világ legerősebb paprikájaként szerepelt a Guinness-rekordok könyvében, mielőtt az egyik szülő – maga a Trinidad Moruga Scorpion – 2012-ben elverte.

  • SHU: 1 382 118 SHU
  • Származás:  Egyesült Királyság
  • Capsicum fajok:  Chinense
  • Jalapeno referencia: 553-szor erősebb
  • Használata:  Kulináris
  • Méret:  Körülbelül 7-10 cm hosszú, hosszúkás, ráncos
  • Íz:  édes, gyümölcsös

Mennyire erős a Naga Viper?

Ez egy intenzív chili. Valójában az erőssége és a külseje mindhárom elődjének különböző aspektusait veszi fel. A Naga Viper a Trinidad Moruga Scorpion és a Naga Morich erejével rendelkezik, a szellempaprika lassabb érzésével. A 900 000 SHU-tól a közel 1,4 millió SHU-ig terjed a chili skála szerint, ez 553-szor erősebb, mint a jalapeno paprika. Ha egy ismertebb, szintén erős chilivel akarjuk összehasonlítani, a népszerű habaneróval – a Naga Viper 14-szer erősebb.

A Naga Viper chili egy hibrid paprika, és nem túl stabil, ezért az ereje, a megjelenés és az íze változhat.

Hogyan néz ki és milyen az íze a Naga Vipernek?

Nagyon hasonlít a szülei keverékére. Naga Morich / szellem paprika-szerű teste van (hosszúkás és ráncos), és egy skorpiószerű farok lehetősége van, amely valamivel hosszabb, mint amit a skorpió paprikánál általában látni lehet. 

Az íze olyan, mint amit elvárhat az örökségétől – édes és gyümölcsös, kissé finom. A lassabban megjelenő égő érzés lehetővé teszi, hogy jobban kiélvezze a Naga Viper chili ízét, a többi szuper erős chili paprikához képest. 

Hogyan használhatja ezt a szuper erős chilit?

Nagyon jó választás extrém erős szószokhoz és mártásokhoz illetve a hús pácolásához is kiváló. De szárítva ez a szuper erős chili, páratlan chilipor készítésére is páratlan lehetőséget kínál.

Hol lehet megvásárolni a Naga Viper chilit?

Nem sűrűn található élelmiszerboltban, az biztos. És még a szaküzletek sem biztos, hogy tartják őket. De mindenképpen megtalálhatja online. Itt rendelhet többek között Naga Viper chili vetőmagokat és szárított Viper chili paprikát is. Ha szeretne rendelni, kattintson az alábbi linkre:

További vetőmag kereskedéseket találsz a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó