Orange Habanero Chili Paprika

Ez a leggyakrabban és az egyik legkönnyebben termeszthető Habanero fajta. Az Orange Habanero kicsi, ráncos és erős paprikákat hoz, amelyek lámpás alakúak. Körülbelül 1 m magasra nő a növény és 3,5 cm – 6 cm hosszú, 2,5 cm – 4 cm széles chiliket hoz. Zöldről világos-narancssárgára érik.

Nem olyan erős, mint a Chocolate Habanero, de még mindig nagyon-nagyon erős, 350 000 SHU-t ér el a Scoville skálán. A chili paprikák növekedési szakasza hosszú, 100-120 nappal az ültetést követően szüretelhető.

Szüretelés: amint a chili paprikák narancsszínűvé válnak

Hőérzete: 9/10, Nagyon Erős. 250 000 – 350 000 SHU

Vetés: január – április
Érési idő: 90–100 nap
Szüretelés: augusztus – október

Mennyire erős az Orange Habanero paprika?

Az Orange Habanero paprika 100 000 és 350 000 SHU között mozog, mint társa a Scotch Bonnet chili. Ez körülbelül 76-szor erősebb, mint egy átlagos Jalapeno.

Ez nagyon erősnek hangzik, de hol van valóban a paprika skálán? Az Orange Habanero paprika szilárdan ül a mérleg extra forró zónájában. De még mindig jóval elmarad a szuper erős chili paprika tartományától. Egy szellempaprikához képest (amely egymillió SHU-t érhet el). És összehasonlítva a világ egyik legerősebb paprikájával, mint például a Trinidad Moruga Scorpion (1,2–2 millió Scoville hőegység) és a Carolina Reaper (1,4–2,2 millió SHU), az Orange Habanero chili valóban nagyon szelíd.

Sokak számára az Orange Habanero chili a kulináris relevancia legfelső pontján ül a Scoville skálán. Nagyon erős, de ízének árnyalatai mégis átcsillannak. Ráadásul gyakran ez a legerősebb paprika, amelyet frissen talál az élelmiszerboltok polcain. Bár vigyázzon – kesztyűt használjon habanerók kezelésekor, hogy megvédje a súlyos égő érzésétől. A kapszaicin szint (a csípősség mögött álló vegyület) sokkal magasabb, mint amit a jalapenoban talál.

Milyen ízű az Orange Habaneros?

A közönséges narancs habanero paprika trópusi, gyümölcsös íze miatt ezek a paprikák nagyon népszerűek a szakácsok körében. (Mind amatőr, mind profi szakácsok körében.) Az édesség alatt van egy finom füstösség is. Sok gyümölccsel jól párosítható. A trópusi gyümölcsök, mint az ananász és a mangó, nyilvánvalóan jó párosítások, de az alma és a narancs egyaránt működik. Ízéből adódóan az Orange Habanero paprika gyakran a gyümölcsalapú csípős szószok elsődleges alapanyaga.

Csírázás – ültetés – információk:

A szabadban az ültetést legjobb ha 1-2 héttel az utolsó fagyok után végezzük el. Ültesse a Chocolate Habanero magokat kb. 6 mm mélyre. A nedvesség megőrzése érdekében gondoskodjon valamilyen fedélről a csíráztató edényein.

Hagyja, hogy a levegő keringjen, de ne hagyja kiszáradni. Helyezze a csíráztató edényt meleg helyre, közvetlen napfénytől távol. Az optimális hőmérsékleten tartva a magok általában 10-21 napon belül csíráznak (24–32 ° C).

Amikor a növények kifejlesztik első valódi leveleiket, át kell ültetni őket nagyobb egyedi cserépbe. Lassan szoktassa a növényeket a kültéri körülmények közé.

Orange Habanero Chili mag rendelés:

Rendelés az Alza.hu-ról. (Ár: 890 Ft, Darab: 12 vetőmag, Fajta: Red Habanero)

Kereskedések a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó