Paper Lantern Habanero Chili – A hűvösebb éghajlatra alkalmas Habanero

A habanerók trópusi jellemükről ismertek – a karibi édesség. Így a Paper Lantern Habanero esetében is, néhány különbséggel. Ez egy trópusi-édes habanero típusú paprika, nagyobb erősséggel, mint egy közönséges habanero. A melegebb éghajlaton a hagyományos habanerók teljesítenek a legjobban, a Paper Lantern Habanero chili rövidebb tenyészidővel büszkélkedhet. Így tökéletes választás ez a habanero fajta a hűvösebb éghajlaton, ahol a vegetációs időszak rövidebb.

  • SHU:  150 000 – 400 000 SHU
  • Származás:  Peru
  • Capsicum fajok:  Chinense
  • Használata:  Kulináris
  • Méret:  Legfeljebb 14 cm hosszú, kúpos
  • Íz:  édes, füstös

Mennyire erős a Paper Lantern Habanero chili paprika?

Habanero típusú paprikaként a Paper Lantern jelentős erősséget rejt. A közönséges habanerók: 100 000-350 000 SHU-val rendelkezik. A Paper Lantern Habanero alsó szintje valamivel magasabbról indul, és a plafon valamivel magasabb (400 000 SHU). Ez nem olyan erős, mint néhány más habanero fajta, például a Red Savina vagy a csokoládé habanero.

A Jalapeno chili paprika referenciapontunkhoz képest a Paper Lantern chili paprika 160 szor erősebb, mint egy tipikus jalapeño paprika.

Hogyan néznek ki és milyen ízű a Paper Lantern?

Úgy néznek ki, mint egy habanero, csak egy kicsit hangsúlyosabb. Ez a fajta hosszúkás, lámpaszerű (egyesek szerint hasonlóak egy medál alakú papírlámpához, mint ahogy a név sugalja). A Paper Lantern paprika csak kissé hosszabb, mint egy közönséges habanero. Érése során a zöldtől a narancsig, végül egy gyönyörű narancssárgáig / pirosig.

Ízük is „valamivel több”, mint egy közönséges habanero. Inkább kissé édesebb ízűek, de ez valószínűleg a paprika lassúbb erejének köszönhető. A Paper Lantern fűszeressége nem érződik olyan keményen, lehetővé téve, hogy a chili természetes édessége és enyhe füstössége az első harapásnál jobban középpontba kerüljön.

Hogyan használhatja ezt a chilit?

Mint már említettük, a Paper Lantern paprikának a tenyészideje rövidebb, mint a többi habaneronak, ezért az északi éghajlatúaknak ehhez a chilihez kell nyúlniuk ha habanerot szeretnének ültetni. Kis helyiségekben is jól teljesítenek, mivel maga a növény tömör, ezért a konténerkertészet itt is működik. Ez együtt teszi lehetővé az egyik legkönnyebb chili fajta sikeres termesztését még a kis területeken is.

A Paper Lantern vékony falú chili, így szárításra nagyon jó. Szárítás után porrá vagy pelyhekké zúzható.

Az édesség miatt a Paper Lantern kiváló pácokhoz (lásd itt pácolt habanero recept). Az édesség jól párosul a csípős, pácolt zamattal.

És mint minden habanero, ez a chili is tökéletes, ha frissen használják csípős szószokhoz és extra erős salsákhoz, különösen trópusi ízűekhez. A Paper Lantern édessége tökéletesen párosul a trópusi gyümölcsök, például a mangó vagy az ananász édességével.

Hol lehet vásárolni Paper Lantern chili paprikát?

Ez egy népszerű chili paprika. Bár nem olyan fajta, amelyet általában egy helyi élelmiszerboltnál talál. A legjobb megoldás lehet a Paper Lantern Habanero chili mag online vásárlása. Itt rendelhet többek között Paper Lantern Habanero chili vetőmagokat, valamint számos Habanero csípős szószt és chiliport. Ha szeretne vetőmagot rendelni, kattintson az alábbi linkre:

Rendelés az Alza.hu-ról. (Ár: 890 Ft, Darab: 12 vetőmag, Fajta: Red Habanero)

További vetőmag kereskedéseket találsz a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó