Peach Habanero Chili Paprika – Az őszibarack Habanero

Mint sok chili paprika, a Habanero Chili Paprika is meglepően sok színben kapható. A Narancs Habanero lehet a leggyakoribb, de van csokoládé, piros és még ritkább színek, mint az őszibarack. A Peach Habanero. azaz az Őszibarack Habanero a paprika szépsége – nagyon szép kinézetű, narancssárga sörbet-szerű színű. De az egyedi színárnyalaton túl a várt erősséget és gyümölcsösséget rejti magában, ami habanero unokatestvéreit olyan népszerűvé teszi.

  • SHU:  150 000 – 350 000 SHU
  • Származás:  Karib-tenger
  • Capsicum fajok:  Chinense
  • Méret:  Kb. 7 cm hosszú, hüvelyszerű
  • Íz:  édes, gyümölcsös

Mennyire erős a Peach Habanero?

A Peach Habanero Chili Paprika hasonló erősséggel rendelkezik, mint a legtöbb habanero paprika, bár általában kissé erősebb (150 000-350 000 SHU).

Összehasonlítva a jalapeno paprikával, a referenciapontunkkal, a Peach Habanero 140-szer erősebb, mint egy jalapeño. Ez, mint minden Habanero Chili, csak az extrémebb chilit fogyasztói számára ajánlott. Jelentős erősség jellemzi, ezért a legjobb, ha óvatosan bánik vele, ha ezzel a chilivel főz. Használjon konyhai kesztyűt a használata során, hogy megakadályozza a chili égési sérüléseit.

Hogyan néz ki a Peach Habanero és milyen az íze?

Alakja olyan, mint a többi habanero paprika, bár kissé hosszabb a Peach Habanero Paprika: körülbelül 7 cm hosszú és 3 cm széles. Bőre ráncos, a zöldtől a gyönyörű krémes őszibarack árnyalatáig érik, ereje és íze fokozatosan változik az érés során. Színe kissé hasonlít a Kecske Chili Paprika barackos-narancssárga árnyalatainak halványított változatára.

Ami az ízt illeti, van egy gyümölcsössége a Peach Habaneronak, amely nem olyan édes, mint a közönséges narancs habanero, de ennek ellenére egyszerűen finom.

Melyek a legjobb felhasználási módok?

Itt széles a lehetőségek tárháza, mivel minden habanero paprika nagyon sokoldalú a konyhában. A friss salsák és a csípős mártások kézenfekvő választás (és az őszibarack színe kellemes kapcsolatot kölcsönöz). Remek lehet nyári koktélokhoz, pácolva, a szendvicsekhez vagy grillezett, szeletelt vagy apróra vágott húsokhoz, salátákhoz vagy más ételekhez. Ne felejtsük el, hogy egy nagyon erős chili paprikával dolgozunk, a fokozott elővigyázatosság itt is javasolt.

Hol lehet Peach Habanero vetőmagot venni?

Míg a közönséges narancssárga habanero (és a vörös néhány árnyalata) bejutott a nagyobb élelmiszerboltokba, az egyedibb árnyalatokat sokkal nehezebb megtalálni. Ha szeretne Peach Habanero Chili Paprika vetőmagot rendelni, kattintson az alábbi linkre:

Rendelés az Alza.hu-ról. (Ár: 890 Ft, Darab: 12 vetőmag, Fajta: Red Habanero)

További vetőmag kereskedéseket találsz a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó