Pumpkin Habanero Chili Paprika: Citrusos harapás

Néhány habanéró csak szörnyeteg a szörnyek között. A gonosz Red Savina habanero-hoz hasonlóan a Roatan-i Pumpkim Habanero jóval meghaladja a súlycsoportját, és megtartja annak lehetőségét, hogy tökszerű alakján belül szupererős szintet érjen el. Nevét külseje miatt kapta, ami egy tökhöz hasonlít, ezért is nevezik Pumpkin Habanero Chilinek vagy Sütőtök Habanero Chili paprikának is. A szokásosnál nagyobb a habanero chilikre jellemző erősség jellemzi, azonban nem tudja, nem kiélvezni a finom citrusos felhangokat ebben a chiliben. Kiváló lehetőség extra csípős szószokhoz és salsákhoz azok számára, akik szeretik az extrém erős ételeket.

  • SHU:  100 000 – 500 000 SHU
  • Származás:  Karib-tenger (Roatan-sziget)
  • Capsicum fajok:  Chinense
  • Használata:  Kulináris
  • Méret:  Legfeljebb 10 cm hosszú, lekerekített vagy kúpos
  • Íz:  édes, gyümölcsös, citrusos

Mennyire erős a Roatan Pumpkin Habanero Chili?

A leggyengébb Pumpin Habanero Chili egy közönséges Orange Habanero erejével egyezik meg. De ellentétben azokkal a közönséges habanerókkal, amelyek a 350 000 SHU felső határán vannak, a Pumpkin Habanero elérheti az 500 000 SHU-t is. Ez nem egészen a Red Savina Habanero szint (amelynek 577 000 SHU plafonja van), de még mindig rengeteg jóval erősebb chili paprika is létezik. Átlagosan azonban a sütőtök habanero chili átlagosan extra erős állapotba kerül érése során (kb. 300 000 – 350 000 SHU), így az extra erős paprika kategóriába soroljuk. A Jalapeno referenciapontunkat tekintve a sütőtök habanero chili paprika 200-szor erősebb lesz, mint egy Jalapeño paprika.

Hogyan néz ki és milyen íze van a Sütőtök Habanero Chilinek?

Úgy néz ki, mint egy duzzadt habanero. A Pumpkin Habanero chili valamivel nagyobb, mint egy tipikus habanero chili, körülbelül 10 cm hosszúra nő. Míg némelyikük megnyúlik és megmutatja azt a kerekített pontot, amelyet várhatóan a habanero paprikánál láthat, míg a legtöbb Pumpkin Habanero lekerekített formát ölt. A paprika gyűrődése, a lekerekített forma és a narancssárga szín (zöldtől baracktól narancsig érik) a chilinek a névadó tökösségét adja.

A többi habaneroshoz hasonlóan a Pumpkin Habanero is finom ízű. Gyümölcsös, a citrusos íz közelében, amely jól illeszkedik a chili magas fűszerességéhez.

Mi a legjobb felhasználási lehetősége ennek a chili paprikának?

Nagyon jól használható a Pumpkin Habanero chili az extra fűszeres salsákkal és gyümölcsalapú csípős szószokkal, hogy extrém erősséget nyújtson. A chili természetes citrusos íze tökéletesen kiegészíti a gyümölcsös salsákat és szószokat. Használhatja a Pumpkin Habanerot levesek, pörköltek fűszerezésére is. Mérsékelten használja, és minden extra csípős és szupererős chilihez hasonlóan, konyhai kesztyűt és még konyhai védőszemüveget is kötelező viselni. A Pumpkin Habaneroban található olajok rendkívüli chili égési sérüléseket okozhatnak, ha nem vigyáz.

Hol lehet Pumpkin Habanero Chilit vásárolni?

Ez nem egy népszerű chili paprika Magyarországon. Nem olyan fajta, amelyet általában egy helyi élelmiszerboltnál talál. A legjobb megoldás lehet a Pumpkin Habanero chili mag online vásárlása. Itt rendelhet többek között a Pumpkin Habanero chili vetőmagokat, valamint számos Habanero csípős szószt és chiliport. Ha szeretne vetőmagot, chiliport vagy szószt rendelni, kattintson az alábbi linkre:

Rendelés az Alza.hu-ról. (Ár: 890 Ft, Darab: 12 vetőmag, Fajta: Red Habanero)

További vetőmag kereskedéseket találsz a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó