Purple Beauty Paprika: Lila Királyi harang

A kaliforniai paprika nem csak zöldek, narancsok, sárgák és vörösek. Ismerje meg a Purple Beauty paprikát – egy kaliforniai paprika, amely a királylilától a majdnem feketéig terjed, és extra édességgel rendelkezik. Kinézetének köszönhetően a Purple Beauty egy kedves és egyedi édes paprika a nyári kertészkedéshez. Nyersen, salátákban tálalva megőrzik lila színüket, de főzve varázslatosan élénkzöldre varázsolják a színüket.

Szóval nincs csípősség – mennyire édes a Purple Beauty paprika?

Igen, a Purple Beauty egy kaliforniai paprikafajta, így ennek a paprikanak nincs csípősségé, 2500-8000-szer enyhébb, mint a mi jalapeno chili. Más édes paprikákhoz hasonlóan a Purple Beauty is extra édességet rejt magában. Nem annyira édes, mint egy cigány paprika, de mindenképpen édesebb, mint a tipikus zöld kaliforniai paprika.

Hogyan néz ki a Purple Beauty paprika?

Itt tűnik ki ez a paprika. A formáját tekintve olyan mint egy tipikus kaliforniai paprika: széles vállak, vastag falak és sok üreg, mivel a paprika majdnem olyan magas, mint széles (általában 8 cm mindkét irányban). Zöldből a királylilába, a majdnem feketébe és végül a vörösbe érnek. A lila fázis az, amikor a Purple Beauty paprikát jellemzően nyersen szedik és fogyasztják, ami egyedülálló színalternatívát biztosít salátáknak, köreteknek, szendvicseknek és salsáknak.

De van egy konyhai fogás: amikor a Purple Beauty-t a lila fázisában főzi meg, valójában elveszti lila árnyalatát – főzés közben visszaváltoznak élénk zöldre. Valójában minden lila paprika, legyen az lila harang fajta vagy lila jalapeno, ugyanaz a kulináris különlegesség. Ha teljesen érett (piros) Purple Beauty-t választasz, akkor megőrzik vörös színüket – csak a lila fázisban következik be a színváltozás. Ez az oka annak, hogy a Purple Beauties-t általában nyersen használják, hogy megőrizzék egyedi színüket az esztétika érdekében.

Hogyan használhatod a Purple Beauties-t?

Ha meg akarja őrizni a gyönyörű lila árnyalatot, a nyers felhasználás az egyetlen választása. Gyönyörű színmélységet adnak salátákhoz, köretekhez és szendvicsekhez. Bár a Purple Beauties bárhol (és bármikor) felhasználható, ha paprikát használ a főzéshez. Csodálatos töltelékpaprika, extra édességével pedig nagyon jól passzol a sós ízekhez. Próbáld ki sülve vagy grillezve is. Grillezve valójában kellemes füstös ízt ad, ami jól párosul az édességgel.

Hol lehet Purple Beauty paprikát venni?

Nem gyakoriak a szupermarketekben, ahol a zöld, sárga és a piros színek elérhetők csupán. De a termelői piacokon és a szaküzletekben gyakran megtalálhatók ezek a gyönyörű lila kaliforniai paprikák. Ha Purple Beauty paprikát szeretnél rendelni, nézz szét a Cégtárban, ahol számos fűszerboltot és vetőmagkereskedőt találsz:

Kereskedések a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó