Red Savina Chili Paprika: A legendás erősség

Ha úgy gondolja, hogy a habanero erős, akkor még nem találkozott sokkvörös fülledt nővérével. A Red Savina Chili egykor a világ legerősebb paprikája címét viselte. Perzselően erős paprika, drámai háttértörténettel és még egy kis kormányzati védelemmel is rendelkezik. Kevés más paprika állíthatja ezt.

A Red Savina chili az egyik legerősebb paprika?

Az. Rendkívül erős, bár manapság nem éri el a világ legerősebb paprikáit. Addig birtokolta a Guinness-rekordok könyvében a legerősebb paprika címét, amíg a Bhut Jolokia ( a szellempaprika ) meg nem jelent, és könnyen megduplázta a Red Savina Chili SHU értékét.

  • SHU:  350 000 – 577 000 SHU
  • Származás:  Egyesült Államok
  • Capsicum fajok:  Chinense
  • Használata:  Kulináris
  • Méret:  Kb. 7 cm hosszú, ráncos
  • Íz:  édes, gyümölcsös

De ez nem olyan chili paprika, amellyet el lehetne aprózni, mivel 350 000 és 577 000 közötti SHU-t tartalmaz. Még azok is, akik hozzászoktak a habanerókhoz, a Red Savinát fűszeresebbnek találhatják, mint amilyenhez hozzászoktak. Bár a Red Savina chili ugyanabban a tartoményban szerepel, mint a legerősebb habanero vagy Scotch Bonnet (100 000-350 000 SHU). Lehetséges, hogy megnégyszerezze az enyhébb habanero tipikus erejét. A jalapeno referenciapontunktól szintén elmarad, átlagosan 138-szor erősebb.

Hogyan fedezték fel a Red Savina Chilit?

Ezt a chilit az egyik legérdekesebb modern termesztési legendát övezi. Az egész egy Frank Garcia nevű úrral és a GNS Spices cégével kezdődött. Kevés barátjával lehetőséget látott arra, hogy a hazai termesztésű habanerókat olcsón behozza az észak-amerikai piacra. Az első ügylet lebonyolítása után, amikor a vevő visszavonta a javasolt vételárat, Frank és csapata úgy döntött, hogy a termés nagy részét beszántják, ahelyett, hogy túl alacsony áron értékesítenék.

Szántás közben Frank észrevett egy furcsa pirospaprikát egy tipikus narancssárga habanero paprika között. Szántás helyett ezt a mutáns paprikát eltette. Egy időre megfeledkezett róla, de aztán úgy döntött, hogy szelektíven tenyészteni kezdi ennek a vörös habanerónak a magját, hogy egyedi terméket hozzon létre a piac számára.

Vizsgálaton ebből a törzsből származó chili paprika óriási 577 000 SHU-t tudott nyújtani. Ez megdöntötte az akkori világrekordot, Ez az egyetlen Chili Paprika amelyet az amerikai kormány hivatalosan véd a növényfajta-oltalmi törvény alapján.

Milyen ízű a Red Savina Chili?

Olyan mint a habanero, amelyből származik, olyan édes-erős, szinte gyümölcsös, mintha egy barack lenne. Ízletes csípős paprika, de használatával körültekintően kell eljárni, mivel a magas szintű kapszaicin súlyos égési érzéseket és zsibbadást okozhat napokig. Viseljen konyhai kesztyűt, és utána mosson kezet.

Hol vásárolhatok Red Savina Chili magot?

Ez egy népszerű csípős paprika, de nem olyan, amelyet általában egy helyi élelmiszerboltnál talál. A legjobb megoldás lehet a Red Savina online vásárlása. Itt megtalálhatja többek között a Red Savina vetőmagokat, valamint számos Red Savina csípős szószt és port. Ha szeretne Red Savina vetőmagot rendelni, kattintson az alábbi linkre:

További vetőmag kereskedéseket találsz a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó