Sangria Chili Paprika

A chili paprikák széles skáláján belül a Sangria chili paprika különösen figyelemre méltó. Különleges színével és ízével hamar a kertészek és főzőművészek kedvencévé válhat.

A Sangria Chili Paprika Eredete

Eredetét tekintve új fajtának számít, amely a Capsicum Annuum családján belül került először termesztésre. Nevét a spanyol „sangria” italról kapta, amely jellegzetes vörös színéről ismert.

Külseje, Íze és Erőssége

A Sangria chili paprika különlegessége a gyönyörű, élénk lila színű hosszúkás gyümölcs, amely idővel vörösre érik. Mérete kb. 5-7 cm hosszú, és vékony, hosszúkás formájú.

Ízében az édeskés, gyümölcsös jegyek dominálnak, míg a csípősség mérsékeltnek mondható. A Scoville-skálán mintegy 3000-5000 SHU pontot ér el, ami alacsonynak számít a chili paprikák világában.

Felhasználása

A Sangria chili paprika nagyszerűen illik salátákhoz, grillezett ételekhez és szószokhoz, de akár konzerválásra is alkalmas. Színének köszönhetően különleges vizuális elemet adhat az ételeknek.

Sangria Chili Paprikás Csirkesaláta Recept

Hozzávalók:

 • 2 csirkemell
 • 2 Sangria chili paprika
 • 1 fej saláta
 • 1 paradicsom
 • 1 uborka
 • Olívaolaj, só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

 1. A csirkemellet süssük meg olívaolajon, sóval és borssal ízesítve.
 2. A salátát, paradicsomot, uborkát és chili paprikát vágjuk apróra.
 3. A hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá a felkockázott, sült csirkemellet.
 4. Öntözzük le olívaolajjal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Termesztési Tippek

A Sangria chili paprika termesztése során a következő lépéseket érdemes figyelembe venni:

 1. Vetés: A Sangria chili paprika magjait legideálisabb a tavaszi hónapokban, általában február és március között elvetni.
 2. Virágzás: A növény virágzása a vetéstől számított körülbelül 2-3 hónap után kezdődik, tehát általában május és június között várható.
 3. Szüretelés: A Sangria chili paprika szüretelése a vetéstől számítva körülbelül 3-4 hónap múlva, tehát általában július és augusztus között kezdődik, amikor a chili paprikák elérnek a jellegzetes borvörös színt.

Ha szeretnéd kipróbálni a Sangria chili paprika termesztését, a vetőmagot itt tudod megvásárolni.

A Sangria chili paprika különleges színe és íze különleges hozzáadott értéket jelent a konyhában és a kertben egyaránt. Próbáld ki a saját kertedben, és fedezd fel a lila színű chili paprikák izgalmas világát!