Tajine fűszerkeverék helyettesítő tippek

A Tajine fűszerezés az 1980-as évek óta népszerű Mexikóban, de mára a mexikói stílusú gyümölcsételek és koktélok fő összetevőjévé vált, valamint világszerte népszerű fűszerkeverék. Ha nem talál egyet, és azonnal szüksége van néhányra, íme néhány tajin fűszerhelyettesítő, amelyet kipróbálhat.

A legjobb megoldás: Készítse el saját Tajine fűszerezését

Viszonylag egyszerű a Tajine fűszerezés házilag, ha rendszeresen főzöl mexikói ételeket, és van kéznél válogatott szárított paprika.

A kereskedelmi tajin fűszerezés három paprikából készül: guajillochile de arbol és pasilla. Ha kéznél van a három paprika a kereskedelmi változatból, az ideális lenne, de elkészítheti helyette más szárított mexikói paprikát is. Alternatívák közé tartozik az anchocascabel és chipotle.

Fűszerdarálóban őrölje meg a paprikát, amíg durva por állagot nem kap. Ideális esetben azt szeretné, ha a lime íze szárított lime héjból származna, de ha nincs kéznél, a friss is beválik.

Alternatív megoldásként kombinálhatja az őrölt chili pehelyet lime levével, de elveszíti a porszerű jellegét, és több pasztát kap. a paszta nem feltétlenül ideális minden Tajine fűszerezéshez.

Egy tisztességes második választás: citrombors

A citromborssal olyan száraz port kapunk, mint a Tajine fűszerezés, és azt, amely megadja a Tajine fűszerezés fő jellemzőit: csípős citrusos jegyet és enyhe fűszert . A citrombors használatának másik előnye, hogy a kereskedelmi változatok széles körben elérhetők.

Ahol a kereskedelmi változat nem elérhető, ott az összetevők – citrom és fekete bors – valószínűleg az lesznek. A citrombors nem helyettesíti tökéletesen a Tajine fűszerezést, mivel hiányzik belőle a chili íze; annak ellenére, hogy enyhe háttérjegy, a Tajine fűszerezés chili íze az egyik jellegzetes eleme.

Figyelemre méltó az is, hogy a citromborshoz nem jár só, mint a Tajine fűszerezés. Kinézetben is nagy a különbség: a Tajine fűszerezés élénk narancsvörös, míg a citrombors sárga.

Egy csipetnyiben: Cholula Csípös Szósz

A Tajine fűszerekhez hasonlóan a Cholula csípős szósz is egy mexikói termék, amely világszerte népszerűvé vált. A Cholula eredeti íze enyhe hőt, ecetes savasságot és a Tajine fűszerezéshez hasonló narancsvörös színt kínál. A cholula előnye, hogy széles körben elérhető Észak-Amerikában és számos helyen Európában. Egyes ételekben az ecetes íz helyettesítheti a tadzsin fűszerezésben lévő lime citrusos ízét.

A Cholula használatának hátrányai közé tartozik, hogy folyékony, ami azt jelenti, hogy nem fogja tudni használni olyan ételekhez és koktélokhoz, ahol száraz alapanyagra van szüksége.

Egyéb alternatívák

A fűszerkeverékek chilipor és za’atar kombinációja megközelítheti a Tajine fűszerek ízének nagy részét. Ezek a fűszerkeverékek olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek eltérnek a Tajine fűszerezésben lévőktől, így valószínűleg összetettebb ízt adnak, mint a Tajine fűszerezéssel, de a keveréknek továbbra is ugyanazon alkalmazásokhoz kell működnie.

A Loomi egy porított szárított lime fűszerezés, amelyet az iráni főzés során használnak. Ha a Tajin fűszerezés csípős citrusos jegyére vágyik, és van némi szövőszék a fűszeres szekrényében, akkor kipróbálhatja. Ez adja a Tajine fűszer ízének legszembetűnőbb elemét, bár a színt nem adja meg.