Trinidad Scorpion Chocolate Chili: beszerzés és felhasználás

Erősségük azonos, de határozott ízbeli különbség van a Trinidad Moruga Scorpion és az alfajta, a Trinidad Scorpion Chocolate között. Olyan, ami tükröződik nevében is. Ez egy lágyabb, kevésbé savas ízű, füstös felhanggal és egy csipetnyi földes édességgel. De ne hagyd, hogy ez a lágyság megtévesszen. Ez egy szuper csípős paprika agyarral (1 200 000-2 000 000 SHU) – hosszú, hegyes agyarak, amelyek mélyen harapnak, és hosszú-hosszú ideig megmaradnak.

  • Scoville (SHU):  1 200 000 – 2 000 000 SHU
  • Származási hely:  Trinidad
  • Capsicum fajok:  Chinense
  • Jalapeno referenciaskálán:  150-800-szor erősebb
  • Felhasználás:  kulináris
  • Méret:  Körülbelül 3-5 cm hosszú, szúrós véggel
  • Íz:  édes, gyümölcsös, földes, füstös

Mennyire erős ez a csokis skorpiópaprika?

Olyan erős, mint a Trinidad Moruga Scorpion, ami logikus, mivel ez egy alfajta. Bár hajlamos a Scoville-skála 1 200 000 és 2 000 000 közötti tartományának felső határaihoz közelebb elhelyezkedni. Ez teszi a Trinidad Scorpion Chocolate chilit a világ egyik legcsípősebb paprikájává, olyanokkal egy szinten, mint a Carolina Reaper.

Ha ezt összehasonlítjuk a jalapeno referenciaponttal, akkor legalább 150-szer erősebb, de ha a lehető legerősebb Trinidad Scorpion Chocolate chilivel hasonlitjuk össze akkor akár 800-szor erősebb lehet.

A skorpiópaprika csípőssége is lassan kibontakozó. Halk dübörgésnek indul, és idővel tüzes pokollá alakul. Sokáig elhúzódik. Mondanom sem kell: Veszélyes, használj kesztyűt a csokoládé skorpiópaprika kezelésekor. A chili ezen a szinten a kapszaicin hatását tekintve a paprika spray közelében van. Ezeket a chili fajtákat a legjobb más összetevőkkel összekeverve használni, hogy hígítsák a csípős hatást.

Hogy néz ki és milyen ízű?

Az egész Moruga Scorpion paprikacsalád dühös kinézetű. Alacsonyak, zömök és göcsörtösek, és 3-5 cm hosszúak. Jellemzőjük a híres szúrószerűség, amelyek természetesen biztosítják számukra a tökéletesen gonosz nevüket. A csokoládéfajta mély kakaóbarna színű a tipikus Trinidad Moruga Scorpion Orange-hoz képest.

A Trinidad Moruga Scorpion paprikacsalád gyümölcsössége még mindig ott van a Trinidad Scorpion Chocolate mellett. De ahol a Trinidad Moruga Scorpion trópusibb, savasabb ízű, ott a csokoládé-alfajta lágyabb, földesebb ízű. Ez olyan, mint a különbség a habanero és a csokoládé habanero között. Füstösebb, így kiváló választás extrém barbecue pácokhoz és füstös csípős szószokhoz. Ezt a csokoládé-alfajtát nem könnyű megtalálni, hacsak nem vagy termelő.

Hol lehet kapni csokis skorpiópaprikát és az abból készült termékeket?

A szuperchiliket általában nehezebb beszerezni a kiskereskedelemben. Általában nem lehet kapni az élelmiszerboltok polcain. Ráadásul a Chocolate Moruga Scorpion sokkal ritkább, mint hírhedt szuper-dögös unokatestvére. Sok Trinidad Moruga Scorpion csípős szósz és por létezik. Ha Trinidad Scorpion Chocolate chili paprikát szeretnél rendelni, nézz szét a Cégtárban, ahol számos fűszerboltot és vetőmagkereskedőt találsz:

Kereskedések a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó