Fokhagyma por: A friss fokhagyma enyhébb alternatívája

A fokhagymapor ideális alternatívát kínál a friss fokhagymagerezddel szemben. A fokhagymapor biztosítja az ételeknek szükséges fűszerességet és a kényelmet egyaránt. Egyszerűen fogalmazva, a fokhagymapor őrölt, dehidratált fokhagymagerezdből készül. Így csomagolva fokhagyma eltarthatósági ideje exponenciálisan meghosszabbodik, lehetővé téve, hogy mindig legyen kéznél fokhagyma, hogy azonnal és könnyedén hozzáadhassa a főzés során.

A hagyma közeli rokona, a fokhagyma Közép-Ázsiában és a Közel-Keleten honos. Széles körben termesztik, Kína és India a legnagyobb termelők, de sok ország szerepel a listán. Ez az egyik fűszer, amely globálisan jelen van mind a termesztésben, mind a konyhában.

Fokhagyma por ízprofil

Ez a fűszer valóban fokhagymás ízű, de íze nem teljesen ugyanaz, mint a friss fokhagymának. Enyhébb, mint a friss fokhagyma, kevésbé kemény és agresszív ízű. A friss fokhagymával ellentétben ez nem fogja elnyomni az ételízesítő többi ízét.

Kevesebb édességet tartalmaz, de hiányzik belőle a karamellás árnyalat, amely a friss fokhagymában van, ha megpirítottak vagy pörkölték volna.

A fokhagymapor sokféleképpen használható, amelyek közül csak az egyik a friss összetevő helyettesítésére szolgál. Ennek ellenére kifejezetten más íze van, ezért nem ez lehet az egyetlen fokhagyma, amelyet a főzés során felhasználnak.

Amikor feltölti a fűszerállványt, ügyeljen a címkékre. A fokhagymás só és a fokhagyma por nem teljesen ugyanaz. A fokhagymasó egyszerűen fokhagymapor hozzáadott sóval, ezért javasoljuk, hogy egyenesen fokhagymaport válasszon. Ez biztosítja, hogy ne sózza túl az ételeket azáltal, hogy valóban szabályozhatja a hozzáadott só mennyiségét.

A fokhagyma por egészségügyi előnyei

A friss fokhagyma évezredek óta népszerű és jól ismert egészségnövelő. Legfigyelemreméltóbb előnyei a következők:

  • Erősíti az immunrendszert
  • Segít a köhögés ellen és a mellkasi fertőzések leküzdésében
  • Óvja a megfázástól és az influenzától
  • Az impotenciát kezeli
  • Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát
  • Gombás és bakteriális fertőzéseket kezel
  • Segít a depresszió kezelésében és hangulatstabilizátorként működik
  • Szabályozza a vércukorszintet
  • Segít a rák több típusának megelőzésében
  • Hatékony a pajzsmirigy túlműködés kezelésében

Bár a fokhagymapor dehidratált, még mindig nagyon-nagyon gazdag minden olyan vitaminban, ásványi anyagban és természetes kémiai összetevőben, amelyek előnyösé teszik az optimális emberi egészséget.

A fokhagyma por gyakori felhasználása

Leggyakrabban a fokhagymaport további fűszerezéshez használják olyan ételekhez, mint a grillezett csirke, tészta és pizza. Az Egyesült Államokban a fokhagymapor és az ízesített fokhagymapor népszerű a pattogatott kukoricára is.

Más fűszerekkel keverve a fokhagyma por kiváló pácot biztosít mindenféle húshoz, valamint csodálatos fűszerezést a zöldségekhez. Mivel a fokhagyma por nagyon jól diszpergál folyadékokban, így ideális választás a pácokhoz.

A fűszerezés másik népszerű felhasználása a fokhagymás krumpli készítése, amely az amerikaiak kedvence.

A friss fokhagyma népszerű az olasz-amerikai konyhában, ami a fokhagymaport helyettesítő vagy enyhébb ízesítési formában hasznos az ilyen típusú ételekben.

A friss fokhagymánál szelídebb ízű ez a fűszerezés, mely rengeteg lehetőséggel rendelkezik, és tökéletes jelölt saját fűszerkeverékeinek elkészítésére. Kiegészítheti a különféle ételeket. Ha legközelebb a konyhában kísérletezik, próbáljon ki egy kis fokhagymaport. Ez egy olyan fűszerezés, amely lendületet ad az egészségének, valamint az ételek ízének.

Hol lehet rendelni fokhagyma port?

Fokhagymaporral szinte minden közeli boltban találkozhatunk. Ha szeretnél rendelni friss fokhagyma port vagy fokhagyma granulátumot, nézz szét az alábbi linken.

További fűszer boltokat találsz a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó