Komodo Dragon Chili: Tűzhozó – Lassan égő szuper erős

Tűz forró az egyetlen módja annak, hogy leírjuk a Komodo Dragon chilit. A Carolina Reaperrel vetekedő fűszerességgel ez a szuper csípős chili kétségtelenül csak az extrém chilit kedvelők számára való. A szellempaprikához hasonlóan „alattomos ereje” van, lassan égető érzéssel, amely lehetővé teszi, hogy kellemes gyümölcsös ízt érezzen, mielőtt lerugná a cipőt. Ellentétben a legtöbb szuper csípős chilivel, a Komodo Dragon chili paprika a szupermarket folyosóján van – legalábbis az Egyesült Királyságban, ahol a Tesco szupermarketekben az egész országban kapható.

Scoville (SHU): 1 400 000 – 2.000.000
Jalapeno referenciaponthoz képest: 175-880-szor erősebb
Származási hely: Egyesült Királyság

Mennyire csípős a Komodo Dragon chili paprika?

Így fogalmazva, ennek a chilinek jó a neve. Olyan, mint a sárkánytűz, amit chili formába készítettek. Ereje a Carolina Reaperéhez hasonlítható – 1,4-2,2 millió SHU, bár a Komodo Dragon gyakrabban esik a spektrum alsó vagy középső végére. A jalapeno chilihez referenciaponthoz képest más sztratoszférában van: 175-880-szor erősebb. 

A Komodo Dragon hosszan tartó ütést ad: a csípősség lassan jön, és sokáig eltart, mint a szellempaprika (bár a szuper csípős szellempaprika közel sem éri el ennek a chilinek a minimális erejét).

Milyen ízű?

Sok más szuper csípős chilihez hasonlóan az íze finom gyümölcsös. A lassú felépítés során egészen addig élvezheti a chili gyümölcsösségét, amíg a kalapács le nem esik. Aztán az íze egyszerűen lángoló… és sok belőle.

Hogyan néz ki a Komodo Dragon paprika?

Alakja hasonló a szellempaprikához, valamint 7 pot és naga fajtájú chilikhez. Körülbelül 5 cm hosszúak és vékonyak. Héja hosszában véletlenszerűen csavarodik, elfordul, és egy enyhe pontban végződik. A Komodo Dragon paprika a tipikus chili színérési mintáját követi, zölddel kezdődik és éretten élénkpirossal végződik.

Hogyan használhatod a Komodo Dragon paprikát?

Mivel ez egy chili az extrém csipős kedvelők számára (és egyszerűen túl erős ahhoz, hogy hígítás nélkül ehessük), felhasználási módjai az extrém chilire jellemzőek közé tartoznak. Akárcsak 7 pot paprika esetében, egy Komodo Dragon több tányérhoz használható (csak egy kis szeletet kockára vágva használj).

Bárhogyan is használod, légy rendkívül óvatos, miközben hozzá nyúlsz. A chili paprika ezen a szinten köztudottan fájdalmas chili égést okoz, ha gondatlanul kezelik. Használj kesztyűt a Komodo Dragon kezelésekor, valamint konyhai védőszemüveget, hogy az olaj ne érje a kezed vagy a szemed. Még nagy körültekintéssel is jó tudni a chili-égés elleni gyógymódokat, mielőtt elkezdenéd használni, így ha mégis megtörténne tudod, mit kell tenni.

Hol lehet Komodo Dragon chilit venni?

A Komodo Dragon paprikában talán az a legérdekesebb, hogy a legtöbb szuper csípős fajtával ellentétben jelenleg széles körben kapható a szupermarketekben. Vagyis ha az Egyesült Királyságban élsz vagy oda látogatsz. A Komodo Dragon az Egyesült Királyság egész területén elérhető Tesco üzletekben. Ha Komodo Dragon paprikát szeretnél rendelni, nézz szét a Cégtárban, ahol számos fűszerboltot és vetőmagkereskedőt találsz:

Kereskedések a Cégtárban

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó