Chili paprika az ősszel – 3 tipp, hogy a chili még beérjen

Újabb nagyon vegyes nyár után ismét ősz van. Az éjszakák itt-ott nagyon hűvösek, és a nappali hőmérséklet sem emelkedik olyan magasra. A chili növények még mindig tele vannak még nem érett chilivel. Íme néhány tipp, hogy a chili az első fagy előtt beérjen.

1. Leválasztás

A gyümölcsöknek napra van szükségük, ha kevesebb a fény, akkor tovább tart az érés. A közvetlenül a gyümölcs fölött levő levelek eltávolításával több fény jut a gyümölcshöz, és az érés gyorsabban történik.

Ez az ajánlás csak őszre vonatkozik, nyáron a növénynek az asszimilációs területre van szüksége a virágzáshoz és a gyümölcsök cukortermeléséhez. 

2. A védett hely

Hideg és nedves nem játék! Ha ősszel hosszú ideig hidegek és nyirkosság van, akkor magas a gombatámadás veszélye. Ezért, ha lehetséges, helyezzen el valami védelmet. Természetesen egy üvegház lenne a legjobb, hogy továbbra is saját ura legyen az időjárási körülményeknek.

3. Tartsa melegen

Az átlagos hőmérséklet növelése érdekében elegendő a növényt az éjszaka lassabban lehűlő részére helyezni. Ez lehet a ház fala, amely nappal felmelegszik és ezt a hőt az éjszaka leadja.

Hogyha szeretnél értesítést, ha hasonló cikk jelenik meg, iratkozz fel értesítőnkre!

Videó